Blog Archive

Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

03 December 2016

RAWAT RESDUNG SEBELUM TERLEWAT

 
ANDA ADA RESDUNG???

Selalu Mengalami...

📌Bersin di waktu pagi
📌Bersin selepas mandi
📌Muka berjerawat
📌Alahan makanan seafood
📌Rambut berkelemumur
📌Mulut berbau
📌Alahan pd habuk
📌Alahan pada belacan


Magic Clear Sinus Soap Jamu Susuk Dara sesuai untuk yang mengalami masalah resdong.

Di samping Khasiat Magic Clear Sinus Soap Jamu Susuk Dara 

👉menghilangkan hama resdung
👉mengurangkan gatal-gatal di mata & muka
👉menghilangkan jerawat,
📌menghilangkan bintik-bintik hitam
📌menghilangkan parut nipis d muka
👉melembutkan serta menyegarkan kulit
👉membantu mencerahkan kulit,


Cara Guna Magic Clear Sinus Soap Jamu Susuk Dara

Buih dan gosokkan dengan lembut ke seluruh muka dan badan kemudian bilas sehingga bersih.
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama yang bermasalah.

Sesuai untuk semua jenis kulit terutama yang bermasalah.

Untuk pembelian KLIK DI SINI

16 November 2016

7 HASIL KULIT CANTIK DENGAN BB PLUS

 

Malam ni kita santai2 duk rmh sambil minum minuman berkhasiat.....
eerrmmm... rasa enak campuran ekstrak blackcurrant tu yg x menahan tu...

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

7 Hasil Kulit Cantik
1. 👍Kulit wajah berseri dan cerah
2. 👍Kulit lebih anjal dan tegang
3. 👍Kulit lebih halus dan gebu
4. 👍Kulit lebih lembab 
5. 👍Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. 👍Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. 👍Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

Eh....! masih belum memiliki BB Plus?
Dapatknnya daripada saya sekarang.
Whatsapp 018-2668029
#karu
#sayausahawanstgma

29 October 2016

KOPI HEBAT MIN KAFFE


MIN KAFFE KOPI UNTUK ANDA CERGAS SEMULA

Assalamualaikum semua. Beberapa keping biskut utk sarapan pagi. Bukan setakat pagi je. Tengahari,Petang,Malam. Bila2 masa dan dimana saja. Tak jadi masalah asal ada sechawan kopi. Min Kaffe ... kopi yg buat anda CARGAAAASS sepanjang hari.. Cuba dlu baru taw....


Min Kaffe not only has a unique aroma from Robusta coffee bean to satisfy the senses of coffee lover, but is also enriched with nutrient values of magnesium from natural bamboo salt originated from Korea, which promotes iron absorption and utilization.

Min Kaffe bukan sahaja mempunyai aroma yang unik dari biji kopi Robusta  untuk memenuhi citarasa penggemar kopi, tetapi juga diperkaya dengan nilai nutrien daripada magnesium daripada garam buluh semulajadi berasal dari Korea, yang menggalakkan penyerapan zat besi dan penggunaan.

Rich in antioxidants.
Rich in minerals and trace elements such as magnesium, 
iron, calcium and potassium.
Revitalises tired mind and body.
Eases tension.

DI ANTARA KELEBIHAN MIN KAFFE ADALAH:

1) Kaya dengan anti-pengoksidaan
2) Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
3) Hilangkan keletihan fizikal dan mental.
4) Melegakan tekanan.

Min Kaffe sesuai juga untuk mereka yang mempunyai:

1) Darah tinggi... kerana dapat membantu mengawal dan menstabilkan tekanan darah.

2) Imsomnia... kerana kebiasaannya pesakit imsomnia ini mempunyai masalah kalsium yang tidak diserap di dalam badannya. Kandungan magnesium yang terdapat di dalam Min Kaffe ini akan membantu penyerapan kalsium yang baik. Secara tidak langsung, badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan lena.

3) Migrain... kerana elemen garam buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah.

4) Kencing Manis... kerana garam buluh dapat membantu dalam menstabilkan gula dalam darah yang disebabkan oleh chlorogenic acid tadi. * Sila dapatkan nasihat doktor *

5) HB rendah terutamanya ibu mengandung yang mempunyai HB yang rendah. Magnesium yang terdapat di dalam Min Kaffe (Mineral Coffee) ini juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.

Harga bagi sekotak Min Kaffe adalah RM33.00 (tidak termasuk kos pos)
Satu kotak Min Kaffe ada 20 sachet

Dapatkan Sekarang
Whatapps Avang Karu: 018-2668029

Sekiranya anda berminat mahu menjadi ahli,
daftar keahlian anda & anda layak mendapat harga ahli
Dengan hanya RM50 yuran keahlian, 
Anda berhak mendapat 10-20% diskaun 
di atas pembelian SEMUA produk Hai-O Marketing Sdn Bhd. 

Whatsapp/Hubungi: Abang Karu 018-2668029


Bersama kita menjana pendapatan kita dengan lebih baik lagi

25 October 2016

ANDA KAYA KITA SEMUA BERJAYA

 
Kepada yang bekerja
mahupun tiada pekerjaan tetap.
Pesara mahupun surirumah sepenuh masa.
Mari bersama saya,menjana satu kehidupan yang lebih baik.
Full time/ Part time
Kerja di rumah  
Online ikut time sendiri
Nak tahu lebih lanjut....
Whatsapp Avang Karu
018-2668029

CARA CREATE PAGE FACEBOOK MENGGUNAKAN TELEFON BIMBIT

Di sini saya nak konmgsi sket cara nak create page facebook menggunkan telefon bimbit. Tak semua orang tau kan. Kalau yang guna pc tu senang. Dia siap2 tulis dah tu...kita tinggal klik saja. Tapi yg buka facebook mobile....macamana? Ha macam ni. Login facebook anda.

Atas tu ada bahagian search. Taip saja atas tu create page.


Nanti dia keluar la benda tu. Klik saja pada create page tu.

Sila lihat anak panah.

Bila anda sudah klik pada create page itu tadi....maka bermula lah langkah seterusnya. Taipkan NAMA PAGE anda. Saya kasi nama Abah Power. Sudah ada nama....sila pilih kategori.

Selepas pilih category....anda di minta memilih subcategory. Pada bahagian Category (sila lihat gambar 1) saya memilih Brand and Product. Pasai nak juai barang kan. 
Dan pada bahagian subcategory....saya memilih (sila lihat gambar 2) Health and Beauty.

Haaa sekarang nama pun dah ada. Kategori pun sudah di pilih. Kita sudah bole mula sekarang ya. Klik pada button Get Started. Sila lihat anak panah.

Di sini anda masukkan sedikit info tentang page anda. Ada dua bahagian step 1 dan step 2.
Lihat anak panah nombor 1. Ceritakan sedikit tentang bisnes anda. Kalau rasa tak mau isi pun tak apa,terus tekan skip (lihat anak panah nombor 3). Untuk bahagian info itu nanti masih boleh di tambah kemudian.

Nah sekarang sudah siap. Nombor satu masuk kan gambar untuk cover photo. Nombor dua untuk gambar profile page. Nombor tiga bahagian posting. Sudah siap dan sudah boleh mulakan posting lah. Sekian Terima kasih dan selamat mencoba






22 October 2016

KOS JIMAT SELESAIKAN MASALAH LC 135 LEMBAB

Aku ada sebijik yamaha LC135. Dlu masa baru beli laju. Pockup pickup sedap. Mencanak canak peginya. Tapi bila dah lama-lama. Dia makin selo....selo....selo. Beberapa bulan lepas kelajuan nya cuma mencecah 80km sejam SAHAJA. Ku biarkan lagi....dan lagi...dan lagi. Last-last tinggal 60km sejam SAHAJA. Waaah...wah wah... makin selo laaah. Ahahahhaa. So sad.

Tak boleh pulas lebih. Asal pulas lebih sikit ja....bruuppp...bruupp...bruuppp. Macam nak mampuih. Meh nak kongsi sket bagaimana nak bagi perbaik. Buka pasang sendiri ja.

Mula2 kasi tanggal la baju2 dia tu...Penat wooo,banyak gila skru nak bukak baju LC nih. Pehtu tengok anak panah. Haaaaa tu la hidung dia tempat dia nak bernafas. Kedudukan bawah seat di depan tangki. 

Bukak menatang skru tu.... (tengok anak panah) ada 4 skru. 

Sudah bukak.....haaa tu nampak. Tapis dia kelabu asap sudah. Yang tu kita kasi ganti. Kalau rajin nak cuci pun tak pa. Cuci la.....lepas cuci kasi spray angin. Tapi aku tak cuci. Aku pi kedai sparepart. Beli baru ja lah.

Harganya RM12 SAHAJA. Tempat korang aku tak tau la berapa harga dia. Haaa ganti benda ni ja. Alhamdulillah....moto saya pulih kelajuannya seperti sedia kala. Tapi kalau korang suda ganti,tapi itu moto tak mau laju juga. Avang Karu kasi satu tips lagi. Hantar moto tu kat kedai berhampiran, korang trade in ja dengan moto baru. Naah selesai.....kikikikiiii

Ok selamat mencuba

10 October 2016

GAMBAR HDR EFFECT DENGAN PHONE

Gambar di ambil oleh seorng rakan. Lokasi sekitar simpang 5 sg besar. Send melalui wasap saja. Aku edit la sket dgn effect HDR.

Edit pun guna phone juga. Menggunakan aplikasi snapseed.  Search ja kat play store. Ada aplikasi tu. Install ja kat phone.

Pada aku penggunaannya sangat mudah. Yang tak reti nk edit gambar pun rasanya tak ada masalah. Tengok saja pun dh boleh tau kot macam mana nak guna....hehehehe

ok lah... tu ja

09 October 2016

HANTU KUDUT FULL MOVIE

 



Hantu Kudut 
Satu cerita berbahasa banjar
Cerita/Arahan Karukord Jagaus
Lakonan mantap bersama
Nazri Asmawi dan Angah As

Konon2 nya mcm cerita adaptasi dari novel...tp di olah semula. 
Cerita asalnya: Sudah 13 tahon Kamal meninggalkan rumah usang ini. Satu2nya rumah peninggalan kedua orang tua nya. Kini Kamal pulang kembali ke tanah tumpah darahnya....meninggalkan ibu kota yg byk memberi kenangan pahit pada nya. 

Baginya kini dia ingin berbakti pada kebun yg telah lama tidak di usahakan nya. Rumah yang usang ini akan di perbaharui nya nnt. Dgn sedikit modal yg ada pasti ia kan lebih baek nnt. Suda lama Kamal meninggal kebun ini....kebun ini pasti akan memberikan hasil yg lumayan jika di usahakan nnt. Malam itu Kamal berseorangan....tanpa teman. 

Namun Kamal bukan lah penakot...takat mak limah ngan mak lampir tu Kamal selamba je tgk depan TV.....tak lari mana eh. Tp mlm ini kamal merasa kan bagai ada sesuatu di rumah nya "ah...! lantak lah" bisik hati kecil Kamal. 

 Ceita selanjutnya DI SINI


04 October 2016

APPLE SUSU BUKAN APPLE PEN

 

Malam ni i diet. minum apple susu je. ngedate ngan member2 bisnes ni. aku dok pasang telinga ja. Nak sembang apa pun tak tau....hehehe. Lokasi bandar putera klang. sekian terima kasih.

03 October 2016

PAKEJ JURUFOTO PERKAHWINAN MAMPU BAYAR

 

BANJARIAN PHOTOGRAPHER
PAKEJ TEH TARIK KAW2

Hanya untuk bulan DECEMBER 2016 sahaja.
Ini adalah harga Pakej RM2500 tapi kali ini
Avang Karu belanja TEH TARIK KAW2

Hanya RM1850 untuk:
1 x Custom Album saiz 10x12
1 x Custom Album briefcase
1 x Mockup Album 4R 100kpg
1 x Frame saiz 16x24
2 x Gambar saiz 8R
1 x 3D Table Frame 3kpg 4R
1 x DVD Softcopy
1 x Custom DVD box

Pakej untuk majlis apa je?
Pakej merangkumi NIKAH,SANDING,OUTDOOR

Gambar berapa banyak?
Banyak x banyak....kita shoot sampai lebam.

Deposit kena bayar berapa?
DEPOSIT untuk LOCK DATE hanya RM200 sahaja.

Kenapa panggil PAKEJ TEH TARIK KAW2?
Lepas Outdoor...kita gi ngeteh lee apa lagi...

TEMPAH SEKARANG Hubungi:
Puan Norhafiza Mohd Diah 012-2414124
Avang Karu 018-2668029

Page: https://www.facebook.com/Banjarian-Photographer-1099682386…/
Blogspot: http://karukordjagaus.blogspot.my/
Instagram: https://www.instagram.com/karukordjagau/

JURUFOTO PERKAHWINAN

 

JURUFOTO PERKAHWINAN
BANJARIAN PHOTOGRAPHER

Hanya untuk bulan DECEMBER 2016 sahaja.
Ini adalah harga Pakej RM2500 tapi kali ini
Avang Karu belanja TEH TARIK KAW2

Hanya RM1850 untuk:
1 x Custom Album saiz 10x12
1 x Custom Album briefcase
1 x Mockup Album 4R 100kpg
1 x Frame saiz 16x24
2 x Gambar saiz 8R
1 x 3D Table Frame 3kpg 4R
1 x DVD Softcopy
1 x Custom DVD box

Pakej untuk majlis apa je?
Pakej merangkumi NIKAH,SANDING,OUTDOOR

Gambar berapa banyak?
Banyak x banyak....kita shoot sampai lebam.

Deposit kena bayar berapa?
DEPOSIT untuk LOCK DATE hanya RM200 sahaja.

Kenapa panggil PAKEJ TEH TARIK KAW2?
Lepas Outdoor...kita gi ngeteh lee apa lagi...

TEMPAH SEKARANG Hubungi:
Puan Norhafiza Mohd Diah 012-2414124
Avang Karu 018-2668029

Page: https://www.facebook.com/Banjarian-Photographer-1099682386…/
Blogspot: http://karukordjagaus.blogspot.my/
Instagram: https://www.instagram.com/karukordjagau/

RESTORAN MADAM BEE

 

Hari ni bejalan ke gm klang. saja dok tengok2 bkn beli pun. Sesambil melihat barang2 dan harga pasaran sekarang. Lepas tu dok lepak minum kat bawah. Restoran Madam Bee. Makan kat sini pun ok juga. Mahal tak mahal biasa ja.

Hari ini 03/10/2016. Cuti umum kan. Ramai orang mai sini cari barang. Aku mai sini cuci mata ja hehehe.

CELGYNIC GOLD - RAHSIA KESIHATAN DALAMAN LELAKI

CELGYNIC GOLD - RAHSIA KESIHATAN DALAMAN LELAKI


Rahsia Kesihatan Dalaman Lelaki, Kecantikan Rambut & Kulit
Suplement yang sangat bagus untuk lelaki dan wanita juga boleh amalkan...

RAMUAN ISTIMEWA CELGYNIC GOLD 
Minyak Telur Kuning (Gallus gallus Domesticus),
Ekstrak Ganoderma Japonicum (Lingzhi),
Ekstrak Cordyceps Sinensis (Cordyceps),
Ekstrak Fructus Lycium Barbarum (Goji Berry),
Ektsrak Cortex Eucommia Ulmoides (Duzhong),
Ekstrak Radix Panax Quinquefolium (American Ginseng).


KEHEBATAN DAN KEISTIMEWAANNYA
Meningkat prestasi kelakian, tenaga dan kesihatan keseluruhan
Memberi kesan menakjubkan (saiz dan ereksi – selepas 3 hari pengambilan)
Memberi tenaga, anti-penuaan, meningkatkan sistem imuniti tubuh dan daya ingatan
Menyelesaikan masalah kolestrol, jantung, pinggang, rambut dan kulit
Mempercepatkan proses baik pulih sel untuk luka dalaman dan luaran
Menghilangkan jerawat, jeragat dan garis halus
Kulit muka 'glow', liang roma mengecil
Mengimbangi tekanan darah tinggi dan darah rendah
Mengawal paras gula dalam darah
Menguatkan pinggang dan lutut bagi yang aktif
Membantu masalah resdung alergik
Boleh juga digunakan oleh wanita semasa dalam pantang (sebagai ubat luka dalaman dan luaran)


KHASIAT CELGYNIC GOLD 
Meningkatkan tenaga KELAKIAN
Memanjangkan dan membesarkan saiz zakar
Meningkatkan tahap ereksi
Membekalkan tenaga tambahan tanpa batasan
Bertindak sebagai "Fat-Shooter"
Mengurangkan sakit-sakit badan
Melegakan serta melembutkan ketegangan urat sarafMengurangkan semput-semput badan
Menguatkan sistem imun badan
Bertindak sebagai ejen ANTI-PENUAAN
Menurunkan kadar kolesterol dalam badan
Mengelakkan serangan sakit jantung
Meningkatkan fungsi organ dalam badan
Menyembuhkan sakit pinggang
Melegakan sakit belakang.
Mengelakkan darah rendah dan trombosis dalam otak
Mempercepatkan proses baik pulih sel untuk luka luar dan dalaman badan
Menyembuhkan ulser
Membantu dalam proses berpantang
Mengawal kandungan gula dalam darah
Mengawal tekanan darah dalam badan
Mencegah sebarang penyakit kulit dan menghilangkan kehitaman pada bahagian badan
Mengelakkan keguguran rambut
Meningkatkan Kualiti dan Kuantiti rambut
Membantu menguatkan DAYA INGATAN
Membantu perkembangan otak dan mencegah nyanyuk
Anti kepada sebarang ketumbuhan dan sel-sel kanser.


CELGYNIC GOLD 230mg x 120 BIJI
1 BOTOL RM159 (SM)    RM165 (SS)
TERMASUK KOS POS

Sekiranya berminat nak jadi ahli ... daftar keahlian & layak dapat harga ahli
Dengan hanya RM50 yuran keahlian, anda berhak mendapat 10-20% diskaun 
di atas pembelian SEMUA produk Hai-O Marketing Sdn Bhd. 

Whatsapp/Hubungi: Abang Karu 018-2668029

02 October 2016

SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK ABANG SAYED FAISAL DAN RINIE

SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK ABANG SAYED FAISAL DAN RINIE
02/10/2016


Selesai tugasan untuk hari ini. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Majlis persandingan tiada menghadapi sebarang masalah. Makan minum semua cukup. Kongsi sekeping gambar saja la lah ye. Len kali kita cerita lagi. Mata pun sudah layu. Kita berehat rehat dlu. Yang tercari cari khidmat Jurufoto .

Ini adalah harga Pakej RM2500.... tapi kali ini
Avang Karu belanja TEH TARIK KAW2

Hanya RM1850 untuk:
1 x Custom Album saiz 10x12
1 x Custom Album briefcase
1 x Mockup Album 4R 100kpg
1 x Frame saiz 16x24
2 x Gambar saiz 8R
1 x 3D Table Frame 3kpg 4R
1 x DVD Softcopy
1 x Custom DVD box

Pakej untuk majlis apa je?
Pakej merangkumi NIKAH,SANDING,OUTDOOR

Gambar berapa banyak?
Banyak x banyak....kita shoot sampai lebam.

Deposit kena bayar berapa? 
DEPOSIT untuk LOCK DATE hanya RM200 sahaja.

Kenapa panggil PAKEJ TEH TARIK KAW2?
Lepas Outdoor...kita gi ngeteh lee apa lagi...

TEMPAH SEKARANG Hubungi: 
Puan Norhafiza Mohd Diah 012-2414124
Avang Karu 018-2668029

Blogspot:Karukord Jagaus
Instagram: Avang Karu

01 October 2016

KENANGAN GAMBAR GHOST EFFECT DAN GOLDEN HOUR DI JETI BAGAN DATOH PERAK

 
KENANGAN GAMBAR GHOST EFFECT DAN GOLDEN HOUR DI JETI BAGAN DATOH PERAK


Ini adalah gambar yang di ambil pada dua tahun lepas. Saja la terobek balik. Time ni guna Canon 550D. Gambar di ambil dah malam sekitar jam 8 kot. Belah petang dok mengadap sunset. Ni bukan edit guna photoshop taw. Guna slow shutter.  Gambar aku la langsung hilang hehehe. Nampak tak kaler2 merah tu...haa aku le tu. Pasal berlari lepas klik. Timer pun 2 second ja time tu. Tapi rasa macam ok...jadi lah.


Yang ni belah petang. GOLDEN HOUR orang kata


Rasanya jadi dah. Sekian Terima Kasih.

AVANG KARU BANTU ANDA MENAMBAH PENDAPATAN

 
AVANG KARU BANTU ANDA MENAMBAH PENDAPATAN



Assalamualaikum kepada semua sahabat. Di sini saya ingin war2kan kepada anda bagaimana menambah pendapatan sampingan. Hidup kita penuh tekanan dengan pelbagai keinginan. Dan di tambah pula dengan bebanan harga barang yang semakin meningkat sepanjang tahun....jem....jem...jem...

Runsingkan....! Cukup bulan dapat gaji,masa tu ja dapat rasa bekepuk. lepas beberapa hari...apa jadi? tinggal la beberapa helai ja lagi budget2 nak sampaikan ke gaji seterusnya.

Pergi kerja jem. Balik kerja jem. Hari2 jem....jem...jem. Kepala pun jem woo. Tapi poket kosong. kalau poket penuh baru la kita kata dalam poket jem. Tu dia haaiih. Sambil2 la kita kasi jem dalam poket pulak.Takkan masih nak biarkan lengang ja poket tu.

Sekarang saya mahu bantu kepada sahabat semua. Bagaimana mahu menambah pendapatan sama ada secara sambilan atau sepenuh masa. Serius beb...27/07/2016 saya berhenti kerja dan mula bekerja sendiri. 

Pertama Menambah pendapatan dengan produk kecantikan. Kedua menambah pendapatan dengan produk kesihatan. Anda boleh pilih salah satu atau keduanya. Kedua duanya tetap memberi pulangan dan hasil yang baik untuk anda.

Tak tau berniaga tak mengapa. Jangan bimbang. Saya akan pandu anda kaedahnya dan bagaimana caranya? Yang penting ada usaha. Peluang dah ada terus genggam. Jangan tunggu. 

Sekarang bukan lagi zaman TEPUK DADA TANYA SELERA. Tapi TEPUK MEMBER AJAK DIA SAMA dalam usaha menambah pendapatan. Kang kita duit bekepuk dia macam tu gak. Masih di takuk lama. Dah tau kita ada duit lebih asik nak pinjam pulak. Bayarnya tak tau bila.

Whatsapp saya sekarang

Avang Karu  di 018-2668029

KUCING KU BERNAMA TAM TAM

 
KUCING KU BERNAMA TAM TAM


Seronok ada haiwan peliharaan ni. Antara yang paling mudah nak di bela adalah kucing. Haa tapi kucing kampung ja paling senang. Tak payah nak kurung2 sangkar bagai. Dia rasa nak berehat.....dia masuk rumah baring2 guling2 tido. Rasa nak bejalan...dia keluar la. Tapi pandai balik.

My Tam Tam ni bela dari kecik sampai dia besar. Tapi kucing aku ni dh lama hilang entah kemana. Saja dok belek2 gambar jumpa pulok gamba ni. Rindu haih my Tam Tam. Ni entry untuk gambar terobek la ni. 

Teringat zaman dulu2 org kata jgn bela kucing hitam....berhantu. Ceeehh...! saja depa tak bagi main kucing ja kot. Masa tu kita kecik lagi. Padahal tak ada apa pun kan. Pengaruh tv la tu. Dulu2 kan kalau cerita hantu ja mesti ada selit2 kucing hitam. Haa ok lah. Cukuplah cerita untuk hari ini. Sekian Terima Kasih. 


30 September 2016

TERCIPTA KASIH DI PINGGIR KALI

 
TERCIPTA KASIH DI PINGGIR KALI.


Bukan cinta biasa,bukan juga luar biasa. Malam-malam bermenung sendiri,kebil kebil mata tak pejam. Tidur alang lena tak lena. Bicara hati itu di bawa lari. Pergi dan terus pergi dan ia tidak berhenti. Hanya sedar tak kala muncul sudah mentari pagi.

Bingkas bangun berjalan perlahan. Menikmati angin dingin di pagi hari. Dedaunan menghijau pepohon padi,lupa seketika kisah semalam mengguris hati.
Berangan angan seketika. 

Mungkinkah TERCIPTA KASIH DI PINGGIR KALI?.

29 September 2016

MIN KAFFE KOPI UNTUK ANDA CERGAS SEMULA

 
MIN KAFFE KOPI UNTUK ANDA CERGAS SEMULA


Min Kaffe not only has a unique aroma from Robusta coffee bean to satisfy the senses of coffee lover, but is also enriched with nutrient values of magnesium from natural bamboo salt originated from Korea, which promotes iron absorption and utilization.

Min Kaffe bukan sahaja mempunyai aroma yang unik dari biji kopi Robusta  untuk memenuhi citarasa penggemar kopi, tetapi juga diperkaya dengan nilai nutrien daripada magnesium daripada garam buluh semulajadi berasal dari Korea, yang menggalakkan penyerapan zat besi dan penggunaan.

Rich in antioxidants.
Rich in minerals and trace elements such as magnesium, 
iron, calcium and potassium.
Revitalises tired mind and body.
Eases tension.

Assalamualaikum semua. Beberapa keping biskut utk sarapan pagi. Bukan setakat pagi je. Tengahari,Petang,Malam. Bila2 masa dan dimana saja. Tak jadi masalah asal ada sechawan kopi. Min Kaffe ... kopi yg buat anda CARGAAAASS sepanjang hari.. Cuba dlu baru taw....

Dapatkan Sekarang
Whatapps Avang Karu: 018-2668029


RUPANYA AKU TAK DI CINTAI

 
RUPANYA AKU TAK DI CINTAI.


"Seringkali. aku. menduga
seringkali ini terjadi
segala rahsia sudah ku tahu
rupanya aku tak dicintai"


"Untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
segala  yang ku korbankan tuk dirimu"


"Mengapa masih lagi... ku
berdiriku menunggu cintamu
mengapa masih ada... mu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan"


"Sayang!!
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar"


"Sayang!!
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku
SELAMANYA ..."




Projector - Sudah ku tahu

24 September 2016

BANJARIAN PHOTOGRAPHER PAKEJ TEH TARIK KAW2

BANJARIAN PHOTOGRAPHER

PAKEJ TEH TARIK KAW2
Hanya untuk bulan DECEMBER 2016 sahaja.


Photo by Puan Norhafizah Mohd Diah
Pasangan Pengantin Nurul Shakina & Raja Kamil

Ini adalah harga Pakej RM2500.... tapi kali ini
Avang Karu belanja TEH TARIK KAW2

Hanya RM1850 untuk:
1 x Custom Album saiz 10x12
1 x Custom Album briefcase
1 x Mockup Album 4R 100kpg
1 x Frame saiz 16x24
2 x Gambar saiz 8R
1 x 3D Table Frame 3kpg 4R
1 x DVD Softcopy
1 x Custom DVD box


Pakej untuk majlis apa je?
Pakej merangkumi NIKAH,SANDING,OUTDOOR

Gambar berapa banyak?
Banyak x banyak....kita shoot sampai lebam.

Deposit kena bayar berapa? 
DEPOSIT untuk LOCK DATE hanya RM200 sahaja.

Kenapa panggil PAKEJ TEH TARIK KAW2?
Lepas Outdoor...kita gi ngeteh lee apa lagi...

TEMPAH SEKARANG Hubungi: 
Puan Norhafiza Mohd Diah 012-2414124
Avang Karu 018-2668029

Blogspot:Karukord Jagaus
Instagram: Avang Karu



21 September 2016

FAMILY PHOTOSHOOT DI FELDA LEPAR

FAMILY PHOTOSHOOT DI FELDA LEPAR

Date: 12/09/2016 aku sekali lagi menempuh satu perjalanan yang panjang dari klang ke pahang. Pada aku memang jauh gak la. Tapi tak apa la. Bukan aku drive....hehehe. Bukan tak bole drive,tp...aku rabun. So better org lain yang drive lah.

Ni tempat kampung kelahiran partner aku nuuuh. Partner aku yang biasa shoot wedding tu. Pada masa kejadian ni kami ada job kat sana. Majlis berendoi. Tapi tu nanti lah aku share sini. This time nk share sket gambar family photoshoot yang kami kejarkan pada sebelah petang.


Pasangan  Elyn n Incek Asben. Pasangan yang sangat sedondon dan sedandan. Ramah orangnya. Kerja kami jadi mudah. Nak pose tak jadi masalah....tak kekok pun depa ni depan kumira  kamera. Aku yang hampir bengkok tangan pegang kamera. Berat ngko kamera aku tuh....hehehehe.


Anak dia sorang lelaki. Nuuuh lari sana ...lari sini. Kahkahkah....Suka hang la dik. Asal kau bahagia sudaaaah. Eh aku share sini dua keping ja taw. Manaleh banyak2 kikikiiii..... Ok nanti ada lagi,aku kongsi lagi naaaa. Bye2

PERSEMBAHAN SENI SILAT DI MAJLIS PERSANDINGAN

 
PERSEMBAHAN SENI SILAT DI MAJLIS PERSANDINGAN

Dah lama rasanya tak jumpa persembahan silat di majlis persandingan. Ini gambar tahun lepas. Saja terobek balik. Majlis persandingan di kampung paya jaras. Seronok tengok persembahan seni silat mereka. Penuh semangat dan bertenaga.


Saja la nak kongsi sini sket gambar. Dua keping ja taw....kikikiiii. Persembahan seni silat di majlis persandingan ini pada 13/12/2015.  Lepas pada tu...aku dh tak jumpa dh persembahan mcm ni. Teringat juga la zaman dlu2. Asal ada sanding ja ...ada la persembahan seni silat macam ni. 


Mungkin tempat2 lain masih ada lagi kot. Cuma aku saja yang tak ada peluang melihatnya.

20 September 2016

BILA AKU MULA BERMADAH PUJANGGA

PHOTO BY NORHAFIZA MD DIAH


Pepatah melayu lama ada mengatakan 
"katak jangan mati,ular jangan sampai kenyang"

tapi zaman sekarang....ular banyak kenyang.
asal boleh makan...dia makan terus.

tiba masa kita untuk mengolah satu pepatah baru.
tapi aku tidak mampu ke arah itu.

jadi ku ciptan kan satu madah pujangga yang baunya hampir sama.


"katak mati di makan ular,
Ular mati di sambar sang helang,
Sang Helang sudah kenyang,
di atas awan dia terbang-terbang,

Tapi pastinya di suatu hari nanti
pada waktu sayap kiri tidak berfungsi
waktu itu dia kan jatuh kebumi
tidak ada siapa pun yang akan peduli
mati sendiri di pinggir kali"

Kudin: apa yang kao merepek ni?
Aku: Jangan ganggu...aku sedang bermadah pujangga
Kudin: Ini macam ka madah pujangga?
Aku: Kao apa tau...kao orang sastera.
Kudin: ???

11 June 2016

Burung Burung Pun Turut Berkicau

 

Burung-burung pun turut berkicau
Menyanyikan lagu indah
Sanak saudara sekelian yang ada
Semua turut gembira



Itukan lirik lagu... "Yunizar Hussein ~ Di Hari Persandingan Mu "

Tak ada apa nk cerita pun. Saja dh lama blog tak berhapdet kikikiiii...
Hari saja nak kongsi satu gambar.

EO: Ayda Honey
Talent: Nurul EzzAty Omar
at Taman Botani Putrajaya

Interested for our works and services?
Get more of our update !