Blog Archive

Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

19 October 2011

Cinta Di Bulan October

Aku berdiri di pinggir halaman,sambil menikmati Embun dingin di pagi hari...sayup2 kedengaran suara Ading Ku menyanyikn lagu kegemarannya...ya..! aku tahu lagu itu...lagu "keroncong buat Ana " biarlh dia..aku tak berminat....aku lebih senang dgn lagu "nur Nilam sari" tiba2..rindu ku bertandang...terigtku pd Kitagawa ..Kekasih Hati...dan aku tahu,pasti Kerinduanmu itu sama seperti ku disini. sdg asyik mengelamun tiba2 "its Bird's...its bird's...its superman" ciss aku kenal suara sumbang itu..ya kwn ku si Omar ...dtg mahu melihat adik ku menyIdai baju...nk mengurat la tu...

15 October 2011

Majalah Online Femag

 
Nak baca majalah secara Online
ahaa...senang je....mula2 klik link ini


nnt dia kan kluar mcm ni...
buat la pilihan nk baca majalah apa?
Komik atau majalah Femag.
Femag-Majalah kewanitaan tu...(^__^)


mmm...scroll bawah sikit untuk buat pilihan
nk latest content atau popular content


Contoh...saya pilih majalah Femag (^_^) peh tu....
 korang cuma pilih nk Read (high Res) atau Read (Low Res)


nnt kluar mcm ni....hahahaaaa dh bole baca daaahhh
ahahaaa muka alaaa sinyuuuummm (^__^)


aku pun dapat tau kat sini

http://azumylini.blogspot.com

hehehee .....ceria2 selalu
dan jgn selalu berembun (^__^)

Embun

 
Embun



Jauh pandangan ku...ku lihat
bagai ada sesuatu...ya
itu Embun...mmm memang setiap
pagi aku kan termenung jauh
di jendala usang di rumah ini.

14 October 2011

kan aku dh cakap...aku dh cakap dh...



dan akhir nya
keputusan telah di perolehi

 Perak 0-1 S'gor (Agg 1-4)







Selangor Lwn Perak (^__^)

 


ini kucing muka ngantok...aku saja ja letak
gambar kucing..... cumelll kan..? hehhehe

Ok...selangor lawan perak
men bola la....bola...bolaa...
bukan bola2 api....bolasepak ye.
agak2 sapa menang...ermmm

aku dh tentu la sokong selangor
hehehee...
ya nnt malam akan di up date
keputusan nya....sementara itu
mari kita lihat aksi kucing main bola

err sebenonya...bukan bola...
tapi kertas yg di gumpal2....yay...
peace no war.


Dapatkan keputusan nya di sini

Heppy Besday Utk Ading Ku


"Aku belajar bahawa hidup x selamanya indah
kadang tuhan menguji aku melalui derita
tapi aku tahu DIA x pernah meninggalkanku
sbb itu aku belajar menikmati hidup ini dengan bersyukur"

"Aku belajar mengerti,
memahami bahawa tidak ada kejadian
yg harus disesali dng tangisan...
kerana rencananya indah bagiku...
oleh kerana itu aku terus bersabar,
bersyukur dan bersukacita dlm segala keadaan."

Heppy Besday For Ading Ku Yang Ke 25....(kan...?) :p

11 October 2011

"Apa salah adik..? Kenapa buang adik..? "

 

Suatu ketika dahulu aku sering mendengar satu kata2
azimat yg berbunyi 

" Kasihnya Ibu Membawa Ke Syurga,
Kasihnya Ayah Berkorban Nyawa"

jika si kecil ini bisa berkata kata...
mungkin ia akan bertanya..

"ibu...! apa salah adik..?"
"kenapa letak adik kat sini...?"
"ayah...! kenapa tak selamatkan adik..?"
"adik tak kuat...adik tak gagah macam ayah"

"ibu...! apa salah adik..?"
"adik tak usik barang2 kesayangan ibu"
"adik tak conteng dinding"
"adik tak buat sepah"

"ayah...! kenapa tak selamatkan adik...?"
"ayah...! ayah kat mana...?
"kenapa buang adik kat sini..?"
"ibuuu....! ayaaaahhh...!
"apa salah adik...?

Kembalilah ke pangkal jalan
bersyukur lah dgn nikmat tuhan
anak yg telah ia kurniakan
bukan untuk di jadikan bahan buangan.

"Live for today by learning from yesterday,
but aim for tomorrow by planning today"

Today's Children,Tomorrow's World
just think about it

pada yg telah terlanjur....jgn ulangi kesilapan ini
Renung2kan dan Selamat Beramaalll...



10 October 2011

Selamat Pagi

 

Sedikit Mutiara kata ...
"Mengusahakan sesuatu adalah jauh lebih
baik daripada tidak melakukan apa2
walaupun ada kalanya yang
di usahakan itu gagal"
~Dr. HM TUAH ISKANDAR al haj~


09 October 2011

Motocross D' Bendang (Open Cross)

 

08 October 2011

Motocross D Bendang (ATV pic)

 
click picture for fullsize

Motocross D' Bendang (cub cross)

 
Acara  Cubcross

(click picture for fullsize)


06 October 2011

Pasrah

sebuah lagu ciptaan/nyanyian bro AtanAryan
layaaaaannnn....


suda dgr lagu....?
ahahaa....cer tgk gambo nie...
agak2 dialog apa paling
 lucu nk tarok....ngeh3

Selamat Pengantin Baru Zairi N Ema

 

Selamat Pengantin Baru my preng zairi....hehhehe




Interested for our works and services?
Get more of our update !