Permulaan yang baik untuk pagi ini,tapi masih lagi seperti biasa. Bangun pagi...ke kedai kopi,kena ruti canai kuah kari...bukak henpon login FB. Ok tak ada cerita menarik. Bukak paper ni...ceritanya begini. Bukak paper tu..ceritanya begitu. Macam2 cerita...pusing2.
Tengahari masak macam biasa goreng ikan kembong je. Tapi masak ni time cuti je. Kalau time kerja memang tak cukup masa. Tapi faktor utama kemalasan lebih menguasai diri hehehe. Penat la balik kerja lagi nak siang2 ikan bagai. Beli je lah senang kan,tp kalau nak jimat,jangan selalu begitu.
Satu tips yang aku gunakan. Nak senang beli ikan agak banyak sikit. Jangan banyak sangat. Agak mencukupi bekalan tuk 3 atau 4 hari kira ok la. Lama sangat simpan pun tak sedap juga ikan tu nanti. Siang semua sekali...dah siap,simpan dalam peti esbok. Jadi senang...nk makan nanti tinggal goreng je. OK siap dah...byebye.
Tags:
Tips
Ikan kembong masak kicap pun sedap...
ReplyDeleteSekarang da senang...beli ikan suh dorang siangkn sekali...balik basuh2 sikit pastu masak...
selalu gitulah...siang siap2 ikan, ayam daging....
ReplyDeletemmg mudah..!
wah..rajin jugek lah engkau nie ek..abg jagau oi,...hahaha
ReplyDeleteselamat tahun baru naaa
bkn jer rajin memasak ko nih skng.. rajin update entri pun yer gak.. ada pape ker ni... heeee..
ReplyDelete