Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

28 September 2012

Rotan Bulu Ayam

 

Pada satu masa...aku dapat panggilan telefon. Kawan aku call.....(pompuan) "hello...abg hensem nak mintak tolong boleh tak? tolong belikan rotan bulu ayam satu boleh...?"


Haa...ni la dia rotan bulu ayam tu. Kali akhir aku tengok benda ni rasanya masa sekolah rendah.
Pada tahun 19** rotan ni memang biasa cikgu2 guna. Khas untuk murid2 yang agak degil...dan agak2 nakal gitu....cuma aku saja yang terkecuali (^___^)


25 September 2012

Burung Biru Perantara Rindu

 
Orang kata kalau isteri lebih tinggi murah rezki.
Lalu ku pasang la keinginan yang seperti ini.
Tapi sayang sampai sekarang pun belum dapat lagi.

Tapi ada ka patot depa kata aku tak sedaq diri.
Owh..! terluka aku lalu pergi membawa diri...
Membawa diri....mencari cari cinta sejati...
Tapi tak lama..hanya untuk beberapa hari...

Aku bertemu Cik Manis jelita...
hati ku mula berbunga bunga...
macam orang yang baru beli rumah banglo jaa...
Owh...! rasanya mahu saja ku belikan coklat setiap hari untuk nya.

Tapi sayang... dia jauh di seberang sana beribu batu...
Hanya burung biru perantara rindu ku...
Terima kasih kerna sudi membaca luahan hati ku...
Biarpun cerita ku....hanya sekadar....Acah Mak Labu.


23 September 2012

Discover And Play Music Videos



Sedikit perubahan pada kjbloglist. Sambil2 nak membiasakan diri dengan Dashboard wajah baru ni kan. Kena le rajin menggodek godeknya. Haa.....! padan muka. Dulu dia dah bagitau benda ni nak betukar. Tapi buat tak reti je ha. Pakai jugak la pesen lama tu. Sekarang dah tak boleh tukar.....kehkehkeh.

Jika ada kelapangan jemput la singgah sambil2 mendengar lagu2 pilihan...sambil2 tu boleh juga menerjah senarai blogger2 yang ada tu. Untuk senarai blogger turun bawah sikit ye. Sekian terima kasih. Kunjungan anda pasti kan di kenang (^_^). 

Akhir kata.....

21 September 2012

Upload XML File,Backup/Restore



Tiba2 bekenan pulak ngan template biru2 laut nih...hehehee. Tapi bila bukak dashboard baru ni tekebil2 kejap aku mencari kat mana la tempat nak upload file xml ni....haduuuiiii. Tapi akhirnya aku berjaya juga bertemu dengan nya :)

Untuk rekod....cewaaahh....! nak jugak tu taip untuk rekod. Klik Template tengok belah kanan tu ada button Backup/Restore. Nah di situ lah dia sorok. Haduiyai....jenoh aku tegodek godek New Interface nih.

20 September 2012

Kucing Saya Yang Ensem

 
Kucing Saya Yang Ensem.. Haaa...tu la dia. Tak ada nama kormesel pun.....aku panggil si uren ngan si putih je. Si uren ni la yang kuat makan dan kuat titon. Yang suka buat pelaburan tak berharga dlm umah pun dia ni la. 

Bajet ensem retis tu...dia ingat dia cam Garfield kot....ekekkee. Tgk le perot beliau...bolat ke main lagi ha. Walaupun nampak agak pemalas...namun kadang kala kenakalannya agak menyerlah.

Kucin kampung je. Tak dudok dlm sangkar pun. Malam2 dok luar rumah. Kira kebebasan sepenuhnya milik beliau.  Kalau dok dlm rumah pun. Pintu rumah sentiasa terbuka utk dia keluar.

Cuma minat beliau dengan pelaburan dalam rumah agak membimbangkan. waaaaaaa....menci.....menci.

18 September 2012

Hati ku terguris lagi.

Gambar Ihsan Google

Hati ku terguris lagi. Marah...geram...tak suka dan kesian pun ada. Owh...! maaf kan aku. Agak sedikit emosi aku malam ni. Tapi jika ianya berlaku pada sesiapa pun pasti akan mengalami emosi yang tak berapa nak stabil.

Hari ini kucin ku yang tak berapa nak comel tu telah melakukan onar di dalam rumah. Dia berak lagi. Waaaaaaa......! benci....benci. Aku nampak kejadian tu baru selesai....tp gagal nak menghalangnya. Waaaaaaa......! benci....benci.

Pintu rumah punya la terbuka luas. Kat dalam rumah juga dia nak. Heran sungguh aku. Apa tak boleh ke melepas kat luar. Waaaaaaa......! benci....benci.

Cantek kan...

 

17 September 2012

Ciri2 wanita idaman?


Suatu hari sedang aku berehat santai menonton talibesen. Kawan aku kol (pompuan taw) kami berbual2 kosong tentang bisnes yg tak menjadi. Entah mcm mana tetiba tekeluar satu soalan bocor dari kawan aku nih.

Soalan nya berbunyi "ciri2 wanita idaman ko macam mana?" Nah...! hambek ngko. Tenganga kejap aku. Nak jawap apa tu. Aku tak pernah pulak menyenaraikan ciri2 wanita idaman tu macam mana. 
Bila sampai masa hidup berumahtangga...maka kita jalankan lah tanggungjawab kita sebaik mungkin. Insya'allah   kekal aman sejahtera hidup berkeluarga.


16 September 2012

Bila Lagi ?

 
Dua tiga minggu ni Open Haus aje sana sini. Makan...makan...makan....dan makan lagi. Wah2...! betul2 menternak badan aku. Sudah semakin bolat nie :-)
Kemeriahan Hari Raya la katakan. Tak kurang juga yang buat kenduri kawen. Huh...! jemputan sana sini. Nah...! makan2 lagik. Udah di jemput kena la pegi ye tak :-)

Tapi kan....setiap kali pegi kenduri kawen ni. Ada saja yang bertanya. Soalan yang sama pulak tu. "ko bila lagi?" hahahhaadoiiiiyaaii...! setakat hari ini la....inilah soalan yang paling sukar nak di jawab. Waaaaaaa....! :-(( sabo leeee ada jodoh besok....aku jemput leeee.....huhuhuhuuuu....

Fuuuuhh...! legaaa :-)

03 September 2012

Mood Saya Tidak Ke Laut

 

Sejak Akhir2 ini blog aye terbiar sepi...mood aye ke laut. Oh silap2...! Mood aye tidak ke laut. Aye silap sangka...rupanya mood aye telah ke luar negara. 

Mood aye telah pergi meninggalkan aye seketika. Tanpa mood di sisi...tak tertaip keyboard aye ni. Akibatnya blog aye terbiar sepi....tanpa sebarang entry.

Oh....! mood aye. Jangan lah di kau pergi lama2. Kalau mood tak ada. Aye tak tau nak cerita apa. Bahaya  kalau mood ke luar negara. Kalau mood ke laut x pe. Dia jd nelayan le tu. Kejap aje.

Kalau mood ke luar negara takut dia lupa diri je. Kesian aye....kihkihkih. Sekian lah kisah merepek kepek  aye dan mood aye. Akhir kata....selamat hari raye dari aye sekeluarga....(^_^)

Interested for our works and services?
Get more of our update !