Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

30 September 2016

TERCIPTA KASIH DI PINGGIR KALI

 
TERCIPTA KASIH DI PINGGIR KALI.


Bukan cinta biasa,bukan juga luar biasa. Malam-malam bermenung sendiri,kebil kebil mata tak pejam. Tidur alang lena tak lena. Bicara hati itu di bawa lari. Pergi dan terus pergi dan ia tidak berhenti. Hanya sedar tak kala muncul sudah mentari pagi.

Bingkas bangun berjalan perlahan. Menikmati angin dingin di pagi hari. Dedaunan menghijau pepohon padi,lupa seketika kisah semalam mengguris hati.
Berangan angan seketika. 

Mungkinkah TERCIPTA KASIH DI PINGGIR KALI?.

29 September 2016

MIN KAFFE KOPI UNTUK ANDA CERGAS SEMULA

 
MIN KAFFE KOPI UNTUK ANDA CERGAS SEMULA


Min Kaffe not only has a unique aroma from Robusta coffee bean to satisfy the senses of coffee lover, but is also enriched with nutrient values of magnesium from natural bamboo salt originated from Korea, which promotes iron absorption and utilization.

Min Kaffe bukan sahaja mempunyai aroma yang unik dari biji kopi Robusta  untuk memenuhi citarasa penggemar kopi, tetapi juga diperkaya dengan nilai nutrien daripada magnesium daripada garam buluh semulajadi berasal dari Korea, yang menggalakkan penyerapan zat besi dan penggunaan.

Rich in antioxidants.
Rich in minerals and trace elements such as magnesium, 
iron, calcium and potassium.
Revitalises tired mind and body.
Eases tension.

Assalamualaikum semua. Beberapa keping biskut utk sarapan pagi. Bukan setakat pagi je. Tengahari,Petang,Malam. Bila2 masa dan dimana saja. Tak jadi masalah asal ada sechawan kopi. Min Kaffe ... kopi yg buat anda CARGAAAASS sepanjang hari.. Cuba dlu baru taw....

Dapatkan Sekarang
Whatapps Avang Karu: 018-2668029


RUPANYA AKU TAK DI CINTAI

 
RUPANYA AKU TAK DI CINTAI.


"Seringkali. aku. menduga
seringkali ini terjadi
segala rahsia sudah ku tahu
rupanya aku tak dicintai"


"Untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
segala  yang ku korbankan tuk dirimu"


"Mengapa masih lagi... ku
berdiriku menunggu cintamu
mengapa masih ada... mu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan"


"Sayang!!
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar"


"Sayang!!
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku
SELAMANYA ..."




Projector - Sudah ku tahu

24 September 2016

BANJARIAN PHOTOGRAPHER PAKEJ TEH TARIK KAW2

BANJARIAN PHOTOGRAPHER

PAKEJ TEH TARIK KAW2
Hanya untuk bulan DECEMBER 2016 sahaja.


Photo by Puan Norhafizah Mohd Diah
Pasangan Pengantin Nurul Shakina & Raja Kamil

Ini adalah harga Pakej RM2500.... tapi kali ini
Avang Karu belanja TEH TARIK KAW2

Hanya RM1850 untuk:
1 x Custom Album saiz 10x12
1 x Custom Album briefcase
1 x Mockup Album 4R 100kpg
1 x Frame saiz 16x24
2 x Gambar saiz 8R
1 x 3D Table Frame 3kpg 4R
1 x DVD Softcopy
1 x Custom DVD box


Pakej untuk majlis apa je?
Pakej merangkumi NIKAH,SANDING,OUTDOOR

Gambar berapa banyak?
Banyak x banyak....kita shoot sampai lebam.

Deposit kena bayar berapa? 
DEPOSIT untuk LOCK DATE hanya RM200 sahaja.

Kenapa panggil PAKEJ TEH TARIK KAW2?
Lepas Outdoor...kita gi ngeteh lee apa lagi...

TEMPAH SEKARANG Hubungi: 
Puan Norhafiza Mohd Diah 012-2414124
Avang Karu 018-2668029

Blogspot:Karukord Jagaus
Instagram: Avang Karu



21 September 2016

FAMILY PHOTOSHOOT DI FELDA LEPAR

FAMILY PHOTOSHOOT DI FELDA LEPAR

Date: 12/09/2016 aku sekali lagi menempuh satu perjalanan yang panjang dari klang ke pahang. Pada aku memang jauh gak la. Tapi tak apa la. Bukan aku drive....hehehe. Bukan tak bole drive,tp...aku rabun. So better org lain yang drive lah.

Ni tempat kampung kelahiran partner aku nuuuh. Partner aku yang biasa shoot wedding tu. Pada masa kejadian ni kami ada job kat sana. Majlis berendoi. Tapi tu nanti lah aku share sini. This time nk share sket gambar family photoshoot yang kami kejarkan pada sebelah petang.


Pasangan  Elyn n Incek Asben. Pasangan yang sangat sedondon dan sedandan. Ramah orangnya. Kerja kami jadi mudah. Nak pose tak jadi masalah....tak kekok pun depa ni depan kumira  kamera. Aku yang hampir bengkok tangan pegang kamera. Berat ngko kamera aku tuh....hehehehe.


Anak dia sorang lelaki. Nuuuh lari sana ...lari sini. Kahkahkah....Suka hang la dik. Asal kau bahagia sudaaaah. Eh aku share sini dua keping ja taw. Manaleh banyak2 kikikiiii..... Ok nanti ada lagi,aku kongsi lagi naaaa. Bye2

PERSEMBAHAN SENI SILAT DI MAJLIS PERSANDINGAN

 
PERSEMBAHAN SENI SILAT DI MAJLIS PERSANDINGAN

Dah lama rasanya tak jumpa persembahan silat di majlis persandingan. Ini gambar tahun lepas. Saja terobek balik. Majlis persandingan di kampung paya jaras. Seronok tengok persembahan seni silat mereka. Penuh semangat dan bertenaga.


Saja la nak kongsi sini sket gambar. Dua keping ja taw....kikikiiii. Persembahan seni silat di majlis persandingan ini pada 13/12/2015.  Lepas pada tu...aku dh tak jumpa dh persembahan mcm ni. Teringat juga la zaman dlu2. Asal ada sanding ja ...ada la persembahan seni silat macam ni. 


Mungkin tempat2 lain masih ada lagi kot. Cuma aku saja yang tak ada peluang melihatnya.

20 September 2016

BILA AKU MULA BERMADAH PUJANGGA

PHOTO BY NORHAFIZA MD DIAH


Pepatah melayu lama ada mengatakan 
"katak jangan mati,ular jangan sampai kenyang"

tapi zaman sekarang....ular banyak kenyang.
asal boleh makan...dia makan terus.

tiba masa kita untuk mengolah satu pepatah baru.
tapi aku tidak mampu ke arah itu.

jadi ku ciptan kan satu madah pujangga yang baunya hampir sama.


"katak mati di makan ular,
Ular mati di sambar sang helang,
Sang Helang sudah kenyang,
di atas awan dia terbang-terbang,

Tapi pastinya di suatu hari nanti
pada waktu sayap kiri tidak berfungsi
waktu itu dia kan jatuh kebumi
tidak ada siapa pun yang akan peduli
mati sendiri di pinggir kali"

Kudin: apa yang kao merepek ni?
Aku: Jangan ganggu...aku sedang bermadah pujangga
Kudin: Ini macam ka madah pujangga?
Aku: Kao apa tau...kao orang sastera.
Kudin: ???

Interested for our works and services?
Get more of our update !