Blog Archive

Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

31 October 2012

This webpage is not available

 
On PC....Klik Broadband.
Klik Connect...

>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>

Connection Success

Best....best...Search Google Image. 
Jumpa gambar kereta. Cun...cun

Ok lah nak BW ni. Time ni dh lapang2 ni.
Cuaca pun sejuk. Hujan sepoi2 bahasa ja nih.
Tiba-tiba....eh...! apesal nih.

Refresh....refresh....

Sekali lagi.....one more...one more..

Apa nih....? Ok last-last....refresh refresh....

Huh.....! Menyampah.


Good nite all :(

Tinjauan blog Karukordjagaus

 
Salam Satu Malaysia. Harap sihat2 sahaja hendaknya walau di mana anda berada. Hecelemeekk...! Ok lah tak mau kasi panjang2 cerita. Minggu ni tak de Citer Acah Mak Labu. Hari2 mengacah orang kesian aku hehehee

Malam tadi sambil mendengar lagu Febian yang dok mendayu dayu tu. Aku try le pegi http://www.webstatsdomain.com/  dan hasilnya. Nampak gambar kat atas tu. Aku kasi ekplen la ye. 

Dia kata ...
Karukordjagaus.blogspot.com is ranked 5,105,779 in the world (among the 30 million domains). This site is estimated worth $653USD. This site has a low Pagerank(0/10). It has 63 backlinks. It's good for seo website. Karukordjagaus.blogspot.com has 8% seo score.


Bila di melayu kan....
Karukordjagaus.blogspot.com berada di kedudukan 5.105.779 di dunia (kalangan domain 30 juta). Laman ini dianggarkan bernilai $ 653USD. Laman web ini mempunyai Pagerank rendah (0/10). Ia mempunyai 63 backlinks. Ia adalah baik untuk laman web seo. Karukordjagaus.blogspot.com mempunyai skor 8% seo.

Punya la tak glemernya blog aku. Berada di kedudukan 5.105.779 di dunia. Hahahahaa....kesian. Tapi tak pe. Dari segi Safety tu Seratus Peratus tu. Jadi lah.....kihkihkih. Ok Sambung keje...babai.

Published Via Encet Cik Eita

Di Nisan Mu Ada Cinta

 


Di Nisan Mu Ada Cinta

Di Malam Sepi Ini...Sendirian
Andai Pun Ada Teman...Potret mu
Sambil Ku Dengar Sendu...Lagumu...Ooo...

Kupanggil Panggil Selalu...Namamu
Mestinya Engkau Hadir...Di Sisiku
Kita Nyanyikan Lagi...Lagu Mu
Ooo... Lagu Mu...

Tenang Tenanglah Di Sana
Ku Taburkan Seribu Bunga
Ku Tebangkan Seribu Doa Untuk Mu

Tenang Tenanglah Di Sana
Kan Ku Temani Potret Mu
Kan Ku Nyanyikan Selalu Lagu Mu

Ku Goreskan Kata Cinta
Di Batu Nisan Mu...Sayang Ku 
~FEBIAN~


29 October 2012

Bubur Nasi Perisa Ayam Dan Cendawan Resepi Rahsia Karukord Jagau

 

pic image google
Balik kampung tengok anak2 buah mcm2 sakit ada ha. Mungkin sebab faktor cuaca yang tak menentu. Mulalah ada yang sakit lidah lah. Sakit tekak lah. Batuk2 dan sebagainya. Selera makan pun tak de. Tapi budak2 ni bila dibagi makan bubur laju je. 

Jadi disini saya nak kongsi kan lah sedikit resepi rahsia dari Karukord Jagau. Cara pantas menyediakan Bubur Nasi Perisa Ayam Dan Cendawan Resepi Rahsia Karukord Jagau. Siap2 pen dan kertas ye. Tak pun copy je lah. Tak jadi masalah pun....boleh je.

Cara2 untuk menyediakannya adalah seperti berikut. Ambil wang dalam sepuloh hengget (jgn bimbang...ada baki nnt) dan terus pergi ke Carefour yang berhampiran.

pic image google
Langkah seterusnya beli aja lah Bubur Nasi yang macam dalam gambar di bawah. Boleh juga di dapati di kedai2 runcit terpilih. 
Yang ini saya beli di Carefour. Sebab dekat je ngan umah hehheee. Harganya satu ni baru RM2.49 Cara2 untuk menyediakannya juga amat mudah ye puan2....cuma tuangkan air panas dan kacau selama 2mnt. Selain mudah dan cepat untuk dihidang....secara tak langsung puan2 ada lebih masa untuk berblogging. 

Jadi sekian lah dahulu Sudut Resepi untuk kali ini. Insya'allah di masa akan datang saya akan tunjukkan pula cara pantas dan mudah membuat Sup Daging pula ye. Maklumlah saja lah....daging korban tempohari ada lagi dalam peti ais tu. 

Selamat Menjamu Selera. Malam2 nanti kita BW ye :)

25 October 2012

Hari Raya Aidiladha

 

Saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua pengunjung. Saya mau balik kampung. Di kampung line internet ada. Laptop nya yang tak ada hehhee. Jadi tak kan ada N3 baru untuk beberapa hari.
Ku tinggalkan seketika blog kesayangan ku ini. Salam sayang buat semua.
Assalamualaikum.



24 October 2012

Roti Telur Tongkat Ali

 

First thing in the morning. Early2 morning go to mamak place and order some ruti canai kosong or ruti telur (egg bread) and a cup of coffee tongkat ali. That's good for health ◕‿◕...and read a newspaper for a while.

After finish my breakfast.....i straight to the office and no belok2. Can you guess what is the first thing that will i do at the office...? Aiyaaa...let me tell you lah. As usual ◕‿◕. Log in my blog. Look at my new post...."got comment or not...? got comment or not...?" Hahahhahaa....

You know .....? Even got one comment....you give me a great smile ◕‿◕ for along day. Thank you. Love you all ◕‿◕

23 October 2012

Entry Ini Oke Tak #EcaYearEndContest

Underwater Park 'N' sQuba Car With Love

 

Oh Halimah (bukan nama sebenar) kau tunggu saja di rumah. Abang datang bersama kereta bukan warna Merah. Jangan malu2 ya Halimah. Ini kereta baru...mahal lagik bukan murah.

Begitu laju aku memandu. Tak sabar aku kerna terlalu rindu pada mu. Sampai saja di rumah Halimah. Jelas  senyuman ceria di wajah. Berbaju kebaya berkaca mata. Sungguh indah.


Aku membawa Halimah ke dalam air di sebuah tasek. "kita nak kemana ni bang?" tanya Halimah. "kita jalan-jalan ke taman dalam air" ringkas saja jawapan ku. Sememang nya Halimah belum pernah pergi lagi taman dalam air ni (sama jugak dengan aku).


"Wah...! canteknyaa. .... canteknya" Gembira sungguh Halimah tidak terkata.


"Itu jambatan tu masih elok lagi ka bang?"tanya Halimah. Risau juga dia melihat keadaan jambatan usang itu. "jangan bimbang....belum reput lagi tu".


Owh...! lihat di sana tu...ada orang. Kacau saja la itu orang. Kita ke tempat lain lah ya.


Nah...! di sini pun ada orang. Kacau saja. Kita ke tempat lain saja ya Halimah. cari tempat yang tak ada orang ya. Halimah cuma mengangguk saja tanda setuju.


Di sini pun ada orang. Macam mana ni Halimah? Aaaaah...! kita ke semak sana saja lah ya.


Waaaa....! kat sini pun ada orang. Kecewa....kecewa...


Kalau begini lah gayanya. Kita pulang saja lah ya Halimah. 
Halimah tidak mampu tersenyum lagi. Sudah banyak terminum air tasek agaknya.


Kucing: "Wahai pengunjung blog yang budiman. Maafkan lah penulis blog ini. Angan2nya memang terlalu tinggi...padahal moto estet pun dia tak mampu beli"


Sumber gambar: Image Google.
Lokasi: Underwater Park - Green Lake in Tragoess, Styria (Austria).




20 October 2012

Cerita Ku Pagi Ini

pic image google
  Indah sungguh suasana pagi. Suasana tenang dan dingin sekali. Bukan selalu aku bangun awal pagi. Apatah lagi di hari cuti2 begini. Ku capai tuala dan terus menuju ke bilik mandi. Tapi aku berhenti dulu di depan sinki. Ku lihat cermin yang tergantung di tepi. Ku lihat wajah ku berkali kali.

 Tiba2 aku tersenyum sendiri. Hati ku berkata2 "oh..! masih hensem lagi". Lantas segera ku capai berus gigi. Ku sapukan sedikit ubat gigi berjenama DARLIE. Dan....aku berus lah gigi. Aku rasakan air paip di sinki. Oooowwhh...! tidak tahan rasanya,begitu dingin sekali. Hampir2 saja membantutkan hasrat ku untuk mandi.

 Selesai mandi aku pun bersiap2 untuk pergi. Kemana lagi kalau bukan ke kedai kopi,mau cari roti cicah sama kuah kari. Konon2nya cuma mau minum kopi tapi terOrder pulak air tongkat ali. Sudah habis sarapan pagi aku pun balik lah kerumah sewa ku yang masih belum di bayar sewanya untuk bulan ini. 

 Sampai rumah aku tersenyum lagi.  Walaupun aku hidup sendiri....di dalam rumah ku semuanya tersusun rapi. Hehehehe...! masuk bakul angkat sendiri. Tapi kalau aku tipu acah mak labu pun bukan depa tau...hihihiiii. Terus aku duduk depan PC...login blog aku ni dan buat satu entry. Entry yang bertajuk Cerita Ku Pagi Ini. Mau tau apa cerita ku? 

   Baiklah....ceritanya begini. Indah sungguh suasana pagi. Suasana tenang dan dingin sekali. Bukan selalu aku bangun awal pagi. Apatah lagi di hari cuti2 begini. Ku capai tuala dan terus menuju ke bilik mandi. Tapi aku berhenti dulu di depan sinki. Ku lihat cermin yang tergantung di tepi. Ku lihat wajah ku berkali kali.

 Tiba2 aku tersenyum sendiri. Hati ku berkata2 "oh..! masih hensem lagi". Lantas segera ku capai berus gigi. Ku sapukan sedikit ubat gigi berjenama DARLIE. Dan....aku berus lah gigi. Aku rasakan air paip di sinki. Oooowwhh...! tidak tahan rasanya,begitu dingin sekali. Hampir2 saja membantutkan hasrat ku untuk mandi.

 Selesai mandi aku pun bersiap2 untuk pergi. Kemana lagi kalau bukan ke kedai kopi,mau cari roti cicah sama kuah kari. Konon2nya cuma mau minum kopi tapi terOrder pulak air tongkat ali. Sudah habis sarapan pagi aku pun balik lah kerumah sewa ku yang masih belum di bayar sewanya untuk bulan ini. 

 Sampai rumah aku tersenyum lagi.  Walaupun aku hidup sendiri....di dalam rumah ku semuanya tersusun rapi. Hehehehe...! masuk bakul angkat sendiri. Tapi kalau aku tipu acah mak labu pun bukan depa tau...hihihiiii. Terus aku duduk depan PC...login blog aku ni dan buat satu entry. Entry yang bertajuk Cerita Ku Pagi Ini. Mau tau apa cerita ku? Baiklah....ceritanya begini.... Eh....! rasa macam sama je ...

18 October 2012

Sorry...Im Not Malay

 
Pic image Google
Semalam Boss aku cuti. Kelmarin dia dah bagitau dia mintak tolong aku tuk buat satu tugasan. Dia bagi satu document untuk di hantar ke Philippine Embassy. Aku dengan gaya sebagai pekerja cemerlang ambik saja tanpa banyak soal sambil berkata "Wokeeeyy...!"

Jadi pagi semalam aku dengan bangganya dengan gaya ala2 pegawai imigresen bersama senyuman manis melangkah masuk ke pejabat Philippine Embassy dengan penuh keyakinan. Sampai sana aku tengok ramainya orang. Kaunter 1 penuh, kaunter 2 pun penuh. Sampai kaunter 5 penuh orang berbaris. Tercari cari aku....mana kaunter pertanyaan. Tak ada rupanya...hahahaduiii. 

Hah sudah...aku nak tanya sapa nih. Pehtu aku nampak la ada sorang mamat ni tekebil kebil je nengok orang kat situ. Jadi aku pun dengan selamba melemparkan pelbagai soalan kat dia tentang tugasan aku kat situ. Kaunter mana aku nak kena pegi? Nak kena jumpa siapa? Benda ni nak kena bayar ke tidak..?

Mamat tu nganga ja dengar aku cakap. Sekali dia jawap "Sorry...im not malay" Hahahaha bukan melayu rupanya. Muka macam orang kampung aku je. nah amekkaw. Orang Philippine rupanya. Ceh...! penat je. Bukan main ramah lagi aku....ropernya sepatah haram dia tak paham aku cakap apa.

Tak pa lah...aku terus dengan sabar berbaris kat kaunter tu. Sampai giliran aku staff kat kaunter tu tertanya2 apa kebenda yang aku bawak tu. Document untuk apa. Hah sudah...! Masalah jadi rumit apabila staff kat kaunter ni tak pandai cakap melayu. Dan keadaan bertambah lebih parah lagi bila aku yang spiking london ni sepatah haram depa tak paham. Bukan depa je...aku pun tak paham. Agak besepah sepah ayat london aku tu huahuahuahuaa...sudahnya aku balik je lah.

Dan pagi tadi aku jumpa boss aku sambil menceritakan situasi yang berlaku semalam semasa aku di Philippine Embassy tu sambil menyerahkan semula document tu dengan penuh ukiran senyuman manis tanpa was was. Boss aku tak komen apa2. Dia senyum aja. Aku pun berlalu pergi dan aku dapat rasakan dari riak senyuman boss aku tu tentu dalam hati dia kata "cemerlang sungguh staff aku yang sorang ni"

Sekian Terima Kasih.

Segmen Miz Ruha | Lesen



Nah join segmen lagi. Mau join klik banner atau klik sini. Syarat mudah. Dia nk kita bercerita pasal Lesen aja.

Nah ini cerita aku pasal Lesen
Sekarang ni ada banyak benda kena pakai Lesen. Bawak moto nak kena ada Lesen. Pandu kereta kena ada Lesen. Bela haiwan Eksotik pun kena ada lesen. Baru kawen pun orang kata baru dapat lesen.

Zaman dulu2 talibesen pun kena ada Lesen. Rekabentuk talibesen pun banyak yang sepesen. Tapi sekarang talibesen dah tak payah pakai Lesen. 

Kalau masih gak nak kena bayar Lesen. Mau ada jiran yang buat muka seposen datang bertandang nak tompang tengok talibesen.

Kalau datang umah aku....aku cas sorang 5posen ^_^


17 October 2012

Fakta atau Auta


Fakta atau Auta 

"Apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius dan di biarkan mendidih akan menghasilkan sejenis air yang dinamakan air masak"

Ternampak status tu tadi masa aku jenjalan kat Facebook.. Bunyik nya macam menceritakan satu fakta. Aku pun baca la dengan penuh penghayatan. Lepas habis baca. Tekebil kebil bijik mata aku. Rasa macam menyesal je baca dengan penuh penghayatan tadi. Korang baca tu ada rasa macam pedih ulu hati tak..? Kalau ada cepat2 dapatkan Gaviscon. ^_^

Saya Menang Lagi

Selasa petang balik kerja ternampak sesuatu dalam peti surat. Nah ada surat. Dari jauh tau. Cer teka....cer teka dari mana. hah...! tak yah teka lah. Nah ce tgk gambo nih.
Dari Terengganu tu....hehehe. Sebelum tu biarlah saya ucapkan dulu Terima Kasih banyak2 buat Cik Eita yang telah sudi menghadiahkan saya Peti Ais 13kaki tinggi Sobener yang comel ini. Dan sesungguhnya saya begitu manghargai pemberian ini.

Suatu ketika dahulu sayalah Pelumba Lari Harapan Negara di blog beliau. Tapi kini sudah ketinggalan terlalu jauh. Oh...! sungguh sadis sekali.


Yaa ini dia Sobener dari Cik Eita. Saya menang teka bunga labu kalau tak silap saya....kankankan. Siapa yang belum kenal tu marilah kita berkenal2an dengan beliau. Beliau ramah orang nya. Jemput singgah ye KLIK SINI.

*kesilapan telah di baik pulih ekekekee

16 October 2012

Segmen:UPKAN FOLLOWERS SECARA MENDADAK

Demi menyelamatkan keadaan....dengan pantas aku join segman lagi hehee. Nak join senang je...KLIK SINI syarat mudah saja. Nak tau syarat2nya....KLIK SINI

Follower saya setakat ini (^___^)
Nah...! dengan rasa bangganya aku mengetag  azumylini dan cik Hafizah dan semua follower aku ekekkeee

Untuk jawapan bagi persoalan Cerita Tentang Ular anda boleh KLIK SINI

Jawapan Bagi Cerita Tentang Ular

 
Ingat lagi Cerita Tentang Ular pada N3 sebelum ini. Dari komen2 yang saya baca nampaknya ramai yang memberikan jawapan yang teragak agak. Nampak macam kurang yakin le tu. Ahahahha takut terkena Acah Mak Labu ngan aku ke...? keh keh keh...

Soalannya: Ular mematuk atau menggigit....? 

Jawapannya: Ular Menggigit manakala Mematuk adalah Teknik Serangan.


Tahniah saya ucapkan kepada yang memberikan komen dan jawapan pada persoalan Cerita Tentang Ular. Walaupun nampak macam teragak agak je jawapan tu....hehhehee terima kasih semua. Bagi yang ingin melihat komen2 tersebut boleh lah KLIK SINI


Segmen: JOM JADI GENG BUI

 
Jom join segmen

syarat mudah saja:
1) letak header blog bui ni dalam entry
2) letak tajuk JOM JADI GENG BUI

Nak Join KLIK SINI

Tamat tempoh pada:
30 Oktober 2012 jam 11:59 malam

Untuk jawapan bagi soalan Cerita Tentang Ular tu,nanti aku bagi tau ye. Nak cepat ni....ok sambung keje. Bye...Bye...

14 October 2012

Jawapan Bagi Persoalan Belalang Kunyit

 
Ingin tahu tentang Ekspo hujung minggu ini KLIK SINI
Ini adalah N3 untuk Jawapan Bagi Persoalan Belalang Kunyit yang telah di ajukan pada N3 DISINI. Nampaknya Abang JR dapat menjawap dengan ringkas dan padat. Tahniah buat Abang JR. Mari kita singgah sebentar ke blog beliau....KLIK SINI. Hasil penulisan beliau juga sangat menarik

Terima kasih juga kepada yang lain yang telah sudi berkongsi pendapat dan pengalaman masing2. Apa pula jawapan dari Abang JR tentang persoalan belalang kunyit ini. Nah....! ini komennya.
Jika anda diberikan 2 soalan seperti ini. (Sila lihat contoh yang di berikan) Dapatkah anda membezakan yang mana satu kah Acah Mak Labu dan yang manakah Tipah Tertipu Lagi. ......hakhakhak

Contoh Soalan:
1.Belalang ni boleh makan tak...?
2.Belalang ni boleh dimakan tak...?

Nampanya anda tentu sudah faham sekarang. Jadi tak payah la aku nak menulis dengan panjang lebar lagi. Karang tak pasal2 aku pulak yang muntah ijau nak menaip heheheee. Sekian dahulu untuk kali ini "renung2kan dan selamat beramal" Akhir kata Majulah Sukan Untuk Negara.


Click for more info
4 perkara kita perlu tahu tentang kesihatan.
Join us and be part of the street fair with a cause.
Style and comfort now comes with an affordable price tag.
Find out what is your groove factor with NutriBeat? Play it NOW!


13 October 2012

Belalang Kunyit

 

Ingin tahu tentang Ekspo hujung minggu ini KLIK SINI
Bangun pagi siap2 ke kedai mamak pekena ruti canai. Antara kedai yang dekat dengan rumah aku. Ke situ je la jawabnya sarapan pagi aku. Hari cuti tak ada apa2 jemputan mesyuarat atau pun kenduri kendara.

Balik rumah duk melangut depan komputer yang baru di beli second hand. Yang lama dah jahanam dh. Yang baru beli ni model lama je tapi shantek lagi haaa. Body keras ni. Kalau campak ke lantai pun tak apa2. Silap2 simen lantai tu yang bekecai....huhuhuuu. Dok haih...aku muhung acah mak labu ja tu. Jangan caya....hehheee

Godek2 N3 lama ternampak ada satu N3 yang aku buat tu...aku ada tanya satu soalan. Mungkin sebab sibuk kot masa tu sampai aku terlupa nak bagi jawapan. Owh...! bukan2. Aku tengah frust tu. Aku terus buat N3 baru masa tu. Terus terlupa nak bagi jawapan.

Ok aku sambung balik lah. Nak tengok N3 mana klik sini. Alaaa...! tak yah susah2 lah. Nah aku tarok lagi sekali gambonya.


Soalannya ialah. Belalang ni boleh makan tak...?

Untuk makluman semua. Bagi penjawab soalan yang berjaya menjawab beserta huraian ringkas dan padat saya ucap tahniah je. Hadiah tak de....kikikiii Jawapan akan di berikan pada episod seterusnya. 

12 October 2012

Segmen Cik Misya Nak Follow

 

Syarat mudah aja....nk join klik banner

1.Nyatakan Follower.
   Follower saya tak ramai...242 saja (^__^)

2.Explain secara ringkas nape korang nak follower ramai-ramai?
   Errr...! kalau aku citer bab lain boley tak..? contoh macam citer pasal kucing ke...? boleh ke..? hakhakhak...aduyaiiii...aku ni kan mmg selalu kelaut kalau di beri tugasan. 

Tu pasal cikgu2 masa aku skolah dolu2 sangat sukak sama aku. Kalau di beri 1 tugasan, aku buat sampai 5....heheee tak lah...mana ada. Aku acah mak labu je tu....ngeeee. (^__^)

10 October 2012

DIARY HARI INI

Bangun pagi pegi kerja macam biasa.
Muka tetap ceria,pakai smart walaupun rupa tak ensem mana.
Tengahari tak kluar makan...penuh tekun buat kerja.

Member tanya tak kuar makan ke...? Diet katanya..
Padahal punya la lapar gile... bukan tak nak makan...jaga badan.
Badan yang masih ala2 Arnold Schwarzenegger.

Korang percaya ke..? hakhakhak...! acah mak labu je.
Petang balik kerja punya penat gile.
Dapat rehat guling2 kat katil pun kejap je.

Kedengaran sudah azan maghrib mendayu dayu tepi terlinga.
Almaklumlah...rumah ngan surau pun tak jauh mana.
Boleh lah kata cuma sekangkang kera je jaraknya.

Siap solat maghrib terus ke dapur dok jenguk2 apa yang ada.
Perut pun dah berbunyi semacam je.
Masak nasik,siang ikan,potong sayur...
Style woooo.... macam chef lima bintang punya.

Belum siap masak pun dah berselera.
Mintak maaf ye...menu tuk satu orang makan je.
Lepas isyak baru la ada senang nak melantak.

Peeerrrgghh...! bukan main sedap lagi.
ye laaahh...! aku yang masak.
Iye betuuull....! sedaaapp....! tak caya sudah.

Lepas makan....nah..! kedip2 sudah bigi mata nih.
Selamat malam semua. Mau tidur sudaaa.. bye bye
(padahal kuota broadband telebih guna sudaah...line lembab gila...hakhakhak)

03 October 2012

Jawapan Bagi Satu Persoalan "Tak Nak Jadi Cikgu Ke?"


Salam sejahtera buat semua sebagai kata pembuka bicara. Apa khabar anak2...? Alhamdulillah sihat. Bagaimana dengan anak tekak..? kalau rasa gatal2 jangan di garu. Tapi kalau nak garu juga ikut suka korang lah.

Beberapa hari yang lalu seseorang mengajukan satu soalan kepada aku di laman twitter "tak nak jadi cekgu ke...?" Aku akan ceritakan nanti dan sekaligus akan menjawab persoalan itu. Tapi sebelom itu kita teruskan dengan serangkap pantun. 

"Air pasang dalam surut pukul lima  
Nyonya bangun pagi siram pokok bunga 
Haloo nyonya, mau tanya sikit 
Siram pokok bunga aje, tak jual sayur ka?"

Dan sedikit mukaddimah buat pengunjung tidak kira yang baru mahu pun yang lama. Kepada yang baru mengikuti blog ini sekian terima kasih saya ucapkan. Kepada yang dah lama mereka dah tau yang blog aku ni hanya banyak cerita Acah Mak Labu je. Walau apa pun aku rasa sangat terharu dengan sokongan kalian.

Aku rasa mungkin sudah tiba masa untuk aku ubah sedikit konsep penulisan aku dalam blog ni. Cerita2 Acah Mak Labu aku tu kalau yang baru2 mengenali mungkin dengan mudah depa tekena. Tapi buat Jiran2 terdekat aku....huh...! belom habis cerita lagi depa dah tau sambungan nya.

Ya...aku harus berubah. Berubah untuk sesuatu yang lebih menarik. Cerita2 Acah Mak Labu ku itu sudah tidak bermakna lagi

Baiklah...sekarang biar aku menjawab satu persoalan "tak nak jadi cekgu ke..?" Bermulanya kisah pada saat hari pertama aku menjadi guru sementara di sebuah sekolah Kebangsaan. Sedikit pun tidak ada perasaan berdebar-debar saat aku memulakan tugas. Aku begitu tenang sekali. Berpakaian kemas berwajah tampan.

Di sekolah itu ada seorang guru perempuan yang masih muda dan yang penting masih belom berpunya. Mungkin telah di takdirkan kami jatuh cinta. Ramai yang kecewa kerana gagal mendapatkan cintanya.  Tapi aku....cukop hanya dengan kenyit sebelah mata. Aku sendiri pun macam tak percaya. Segala galanya bermula di sini. Ya di sini bermulanya kisah duka ku hingga aku hilang terus minat untuk menjadi seorang guru.

Bukan kerana cinta ku di tolak. Tapi kerana cemburu mereka membuat aku mengalah. Mungkin kerana wajah ku yang seakan akan Faizal Tahir itu lah yang menjadi masalah. Mujur juga Faizal Tahir belum glemer masa tu. Kalau tidak sudah tentu aura artis itu sedikit sebanyak akan terpalit juga dekat aku. Dan akan lebih parah lagi kalau mereka tak dapat nak membezakan mana satu cikgu...mana satu Faizal Tahir.



Kudin: OOiit....!
Aku: Apa...?
Kudin: Bila masanya ko jadi cikgu nih. Tak baik taw tipu orang.
Aku: Bukan tipu la...aku Acah Mak Labu je.
Kudin: Kata dah tak nak buat cerita Acah Mak Labu dh.
Aku: Memang la....aku nak tukar konsep.
Kudin: Konsep apa.....?
Aku: Konsep Tipah Tertipu Lagi hehheheheeee (^__^)
Kudin: Munguk...!

Nah..! kan aku sudah lupa...cemana nak buat ending story nih. Haduiyaaiii....

02 October 2012

Pepatung Yang Jinak.

 
Tengahari tadi aku dudok2 mengular santai kat depan Maxis Tower. Tiba2 ternampak le satu ekor pepatung. Kaler oren lagi haaaa....jinak pulak tu. Elok je dia dok kat pokok bunga yang x ada bunga tu. Tak lari la....cer tengok nih.  


Kasi pusing lah...ambik blah ni pulak.

Meh dekat sini lah. Kita begambo jap.

Kemain lagi ngko punya possing ye. Tengok....jinak kan. Tak terbang kemana pun. Dia dok situ je haa.

Ahaaa....jinak apa kebendanya. Aku Acah Mak Labu je tu hehheee. Pepatung ni dh mati. Punca kematian masih dalam siasatan. Erk...! dalam siasatan tu tak kan nak percaya gak kot ^_^




01 October 2012

Filem animasi komedi, "Hotel Transylvania" mengungguli carta box office di Amerika Utara

 


LOS ANGELES 1 Okt. - Filem animasi komedi, "Hotel Transylvania" mengungguli carta box office di Amerika Utara selepas meraih jualan tiket sebanyak AS$43 juta (RM130 juta) sepanjang minggu pertama tayangannya.

Filem sains fiksyen terbaru, "Looper" menduduki tempat kedua selepas mengaut AS$21.1 juta (RM64 juta) kutipan tiket pada minggu pertama tayangan.

Manakala filem aksi, "End of Watch" yang berada di kedudukan teratas carta pada minggu lepas, jatuh ke tangga ketiga selepas mengutip jualan tiket sebanyak AS$8 juta (RM24 juta). - REUTERS

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121001/lu_12/Filem-animasi-kuasai-carta-ibox-officei#ixzz286YOTglZ
© Utusan Melayu (M) Bhd

Antara tiga pilihan filem ni. Jika di beri pilihan yang mana satu yang aku nak tengok,sudah tentu aku pilih Hotel Transylvania jugak. Psst....! tak ada link Free Download. (^__^)

Interested for our works and services?
Get more of our update !