Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

26 August 2012

Berdua Lebih Baik

 
seronok nya dpt berhari bersama keluarga dan sanak saudara. Balik kampung jumpa mak ayah....waaahh best2,walaupun balik tiap2 minggu. Tapi bila time raya je seronoknya tentu lain sikit. Rasa cam dah seploh tawon tak balik....ngeh3.

Bagi yang sudah berumahtangga tentu sudah ada jadual...tawon ni giliran keluarga belah mana. Jadual dalam seminggu raya ni penuh dah dgn atur cara kunjung mengunjung sanak saudara,sepupu sepapat,dan lain2 lagi. Pendek kata poket tu kene penuh la sikit....bajet nk isi minyak keta.

Bagi yang bujang tak payah pening2 kepala nak fikir keluarga belah mertua....belum kawin lagi kan...hekhekhek. Balik kampung jumpa mak ayah....muka pun senyum je. Hari raya jadual nya macam biasa mahu bersama2 rakan seperjuangan. Bagi yang dh berteman...hari raya ni dapat berhari raya bersama seseorang yg di cintai adalah saat paling bahagia tu.

Tapi pernah kah anda merenung sejenak bagaimana kah suasana berhari raya setelah kedua orang tua kita telah tiada di dunia ini. Bayangkan pula bagaimana jika anda belum berumahtangga..? Dalam keluarga anda...hanya anda seorang sahaja yang belum berkahwin. Adik beradik lain semua dah kahwen.

Tiba nya hari raya masing2 balik ke rumah keluarga mertua. Yang belum kahwen tu nak balik mana...? Orang tua dh tak de...acaner tu..? Beraya sorang2 laa.....waaaaa

Jadi...berdua lebih baik....kan...kan...kan...(^__^)

16 August 2012

Selamat Hari Raya Buat Semua

 




Salam sejahtera buat semua pengunjung blog ini. Sebuah blog yang ntah hapa2 ntah :) Ucapan terima kasih yang tak terhingga kepada yang singgah.

Di sini saya ingin mengucapkan kepada semua SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN. Ampun maaf yang tak terhingga kiranya ada penulisan di dalam blog ini yang mungkin mengguris perasaan.

Minggu yang agak sibuk. Maklum lah minggu depan cuti raya seminggu. Nah ambik ngko...boss aku kata...hekhekhek. Nk blogwalking pun tak punya banyak masa. Jadi saya ucap awal2 lah ye. Kang dh raya...sibuk nak beraya. Ntah sempat ntah tidak nak berblogging kan...kan...kan? 

Ok...sambung sikit. Sebahagian kecil besar kandungan di dalam blog ini saya anggap bagaikan 2 biji panadol active fast bagi setiap entry. Dapat menghilangkan sakit kepala :) kan...kan...kan?

Ok...sambung sikit lg. Kepada yang ada rasa cam sakit2 kepala tu tak payah susah2 cari panadol mahu pun Dusil...cuba la baca cerita ini....Kisah Seorang Pemuda Di Tepi Tasik. Jgn risau...cerita pendek je tu. Tapi berkesan untuk menghilang kan rasa sakit kepala. Tp jgn baca byk kali.....boleh kena sakit PAK KIN SON nnt.

Sekian dahulu semoga bertemu lagi di lain waktu. Saya Karukord Jagau's sekali lagi mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN. .....Assallamualaikum.....
Like 33,243 . Comment 29,431 . Share 43,288

10 August 2012

Cerita Orang Yang Segan Nak Cerita

 
Ada satu cerita yang mungkin org lain blom baca lagi. Jadi kepada yang belum baca mari la baca ini cerita. Dan ini cerita dari orang yang segan nak bercerita. Ok...citernya camni..Ada satu kejadian di suatu petang ....ada la satu mamat tu...alaaa rasa cam segan lak nk citer....camni...! cemana nak mula ek...panjang tau citer ni. nk di pendek kan takut org tak faham pulak...huhuhuu....citernya camni. Ada satu kejadian di suatu petang ....ada la satu mamat tu...alaaa rasa cam segan lak nk citer....camni...! cemana nak mula ek...panjang tau citer ni. nk di pendek kan takut org tak faham pulak...huhuhuu....citernya camni. Ada satu kejadian di suatu petang ....ada la satu mamat tu...alaaa rasa cam segan lak nk citer....camni...! cemana nak mula ek...panjang tau citer ni. nk di pendek kan takut org tak faham pulak...huhuhuu....citernya camni. Ada satu kejadian di suatu petang ....ada la satu mamat tu...alaaa rasa cam segan lak nk citer....camni...! cemana nak mula ek...panjang tau citer ni. nk di pendek kan takut org tak faham pulak...huhuhuu....citernya camni. Ada satu kejadian di suatu petang ....ada la satu mamat tu...alaaa rasa cam segan lak nk citer....camni...! cemana nak mula ek...panjang tau citer ni. nk di pendek kan takut org tak faham pulak...huhuhuu....


08 August 2012

Ku Simpan Cerita Kita

 

Entah kemana pergi...entah ke mana menghilang. 
Setelah kasih tercipta,suara hatiku berkata2. 
Mengapa ini yang harus aku lalui. 
Dari penjuru ini aku mengasingkan diri 
sambil mengukirkan kata2 yg 
untuk ku jadikan kenangan ku.

Wajah manis gadis si matatajam 
menikam itu tidak pernah pudar. 
Ingin rasanya ku ceritakan pada teman2..
..tp mulut ku seakan terkunci. 
Lalu ku biarkan saja ia tersimpan rapi di lubuk hati. 
Ku rasakan saja kau bagaikan bunga dari syurga.

Sehebat mana sekali pun kesedihan yang mendatang..
..aku tidak pernah lupa akan pesan angah
Kerana sudah suratan nasib mu begitu...
...jgn sesekali kamu menyesali kelahiran mu di dunia ini. 
Aku harus tabah. Aku harus kuat. 
Dan aku tahu...titian perjalanan ini masih panjang.






Terbabas

Hari ini dalam sejarah....7hb lapan....tawon 2012. Huh.....catat jangan tak catat. Bangun pagi awai macam biasa. Ambik penyapu....syyuuuh2 habuk kat runag tamu. On PC...play lagu Belinda Carlisle (cicrle in the sand) peeerrgghh....! lama tak layan lagu nie beb. makin semangat aku menyapu.....syuuuhh....syuuuhh.

Jam dah menunjukkan hampir jam 9 pg. Tiba2....peerrgghh...! asal citer je mesti ada tiba2...kan...kan..hakhakhak. Tiba2 talipon cap ayam aku berbunyi. Ada mesej masuk la....hoiyeee...!

SMS yang tertulis "tak masuk keje ke hari ni?" Boss aku mesej. Whaaarrrgghh....! Aduuuii...aku telupa la hari ni keje,semalam je coti. Dgn pantas aku besiap siap nk g opis. Pakai bedak cikit2 je udah....

Kudin: jap2...alasan lewat masuk opis sebab terlupa hari ni hari bekerja...boss caya ke?
Aku: Entah...aku rasa dia caya kot. sebab muka dia td ale sinyum.....hahahhaa nk buat cemana Din,sedor2 kul 9 ngkooo....hahahhambik ngko.
Kudin: Hahahaha....ni satu lagi...patutnya ngko tulis Sejarah berulang kerap kali....bukan Hari ini dalam sejarah....hehehee
Aku: :p

05 August 2012

Nak Jugak Menyelit

 





Nak jugak tu menyelit....




03 August 2012

Tak Ada Orang Komen

 

Dalam pada aku jenjalan nengok blog orang secara senyap2 nih...aku terjumpa la satu blog nih. Rasanya dia ni selalu gak komen2 kat blog kita. Tadi aku singgah la blog dia nih. Cam kesian lak aku tengok.

Selalunya setiap entry dia ada gak la orang komen tak satu...dua. Tapi entry yang ni aku nengok tak ada orang komen la. Hallaaaa sedih betul la. Citer dia best jugak wooo. Apa kata kengkawan semua memberikan sedikit sumbangan komen sepatah dua kata kat situ. 

Klik sini untuk ke blog beliau....dan memberikan sepatah dua kata.

Terima kasih buat semua rakan2 yang sudi menabur senyuman semanis kurma lagi seikhlas hati di blog beliau dan blog ini. Jasa kalian kan jadi kenangan.

01 August 2012

Segman Kenangan Ramadhan Ku






Sapa nk joint sila klik sama itu banner erk.....atau Klik Sini pun boleeeh.. ^__^
best pulak bersegman sambil bercerita (^___^)

Ok baca baik2 tau...kang korang x berapa nak paham nnt jalan cerita nya. cerita yang bertajuk Kenangan Ramadhan Ku. ....Fuuuulamak...!

Ok ceritanya begini pada suatu hari...aku dan abang aku pergi ke sebuah halaman rumah tinggal. Rumah usang la kiranya tu. Rumah ni mmg lama dh tak de urang dudok. Kalau pegi mlm2 mmg menakutkan....jd kami pegi umah tu siang2. keliling umah tu mmg byk pokok. Tujuan kami nak pasang perangkap burung wak-wak.

Sampai situ kami pun pasang la perangkap burung keliling rumah tu....tapi bila sampai kat blah dapur,kami dengar bunyi...tung...tang...tung...tang...(sambil di iringi muzik saspen....deeeng...deeeeng...deeeeng) bunyi orang memasak. Ah sudah aku kata. Orang dulu2 kata kalau rumah dh lama tinggal....ada hantu.

Abg aku dh start gigil dh. Tapi aku tak percaya.....tak percaya. Mana mungkin ada hantu siang2 kan. Aku pun cuba la intai dari celah2 papan yg reput itu. Sekali memang betul....ada satu lembaga tgh memasak. Lembaga tu x de kepala wooo....! Aku toleh belakang....abg aku dh lari dulu dh. 

Tapi aku tak lari. Tapi sebenonya aku nak lari....huhuu. Tapi aku sempat gak tegur hantu tu. Aku cakap kat dia "masak lebih sikit ye" hehehehee....

Kudin: Oiii.....jap2....ngko bior betul ada hantu siang2 ni.
Aku: mana ada....aku Acah Mak Labu je tu.....ekekekkeee


* x sempat nk BW blog yg baru follow sini....sibuk sikit bulan puasa ni...nnt erk :)
*rasa cam jambu lak blog aku nih.....hehheee

Interested for our works and services?
Get more of our update !