Blog Archive

Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

29 February 2012

Lagu Nyanyian Ku

 



Hmmm dah berapa hari tak update blog
malas la...masalah pada kelembapan internet
tu yang jd musan nih...huhu
Ok lah tak apa2 cerita menarik
cuma nk bagi dengar sebuah lagu
yg mungkin ada yang belom dengar lagi

Sebuah lagu ciptaan Abg AtanAryan... 
yg pernah popular dengan lagu Baiduri Cintaku 
pada zaman era Rock Kapak......ngeh3. 
Walaupun bunyi nye macam aku nyanyi kat karaOKe...
aku tetap suka.....senyum manjang aku 
biasalah....sendiri buat recording...jadi
quality bunyinya tak la setanding syarikat 
rakaman terkenal.... wakakaaa
......korang layan je la ye....
blom ada kat pasaran lg album nih...
.......hehehheee.....

Kerna Kau Satu Dalam Seribu


Ciptaan: Atan Aryan
Vokal: Karukord Jagau's
Cover Girl: Bunga Callalily
Music Arrangemant: Kerasma Mkas


*tentang gambar kat atas tu...nnt kita citer kemudian :)

26 February 2012

Jawapan bg soalan kelmarin




jawapan bagi soalan  pada entry

24 February 2012

ko nampak tak tu ..apa?


Petang2 habis keje...macam biasalah...tp bukan selalu :) mesyuarat di kedai kopi. Biasalah tu orang lelaki...mau sembang2 sambil pekena teh secawan.... ruti canai sekeping.

Sementara tggu ruti canai sampai aku pun start mula la penceritaan pada kawan2....satu cerita yang jadi satu persoalan. Mungkin ada juga yang tau pasal cerita ni...dan mungkin juga ada yang pernah terdengar orang bercerita atau terbaca di internet atau di mana kertas bertulis.

Tapi tak semua orang tau kaaannn.....ada juga yang masih tak tau cerita ni. Ceritanya bermula begini....
Seorang lelaki belayar bersama seorang kawan.....sampai di tgh lautan dia ternampak kuda...lalu bertanya dia ngan kawannya tu....

"ko nampak tak tu ..apa?" kawan nya berkata "Oh...! itu kuda"
"kalau kuda di laut orang panggil apa?"  kawan nya berkata "kuda laut"

kemudian dia nampak lagi satu benda...
"ko nampak tak tu ..apa?" kawan nya berkata "Oh...! itu singa"
"kalau singa di laut orang panggil apa?"  kawan nya berkata "singa laut"


kemudian dia nampak lagi satu benda...
"ko nampak tak tu ..apa?" kawan nya berkata "Oh...! itu anjing"
"kalau anjing di laut orang panggil apa?"  kawan nya berkata "anjing laut"


kemudian dia nampak lagi satu benda...
"ko nampak tak tu ..apa?" kawan nya berkata "Oh...! itu kambing"
"kalau kambing di laut orang panggil apa?"  kawan nya terdiam seketika...tak tau nk jawab apa...

ada sesiapa yang tau jawapan nya....ahak's

jawab...jawab...hak...hak...hak....

Menda ni jadi selepas kawen....heran laa.

Kisah di suatu petang di sebuah kedai kopi yang ceria. Sedang aku dudok sambil minum petang....datang la member aku yang mmg dh janji nk dok melepak minum petang tu...namanya ehem...ehem....

Member aku ni baru beberapa bulan mendirikan rumahtangga...sembang punya sembang sampai satu bab dia tanya..

"Start lepas kawin ni,asyik kentot2 je..heran betul la..??"

hahahhaa....nasib baik aku tak macam tu (agaknya la...lama dh, tak ingat). Sapa Yang dh lama kawen tu...cuba ingat2 balik...rasa2nya anda atau suami anda...apakah mengalami situasi yang sama masa baru2 berumahtangga dulu?

ok sambung lagi....kuar pulak satu bab lagi...katanya...

"dulu masa aku bercinta,bila aku nak kentot je aku control...aku lepas pelan2 je,tanpa disedari...sekarang ni dah kawin..tak payah control2 dah....lepas depan2 je...prroot..!
apa nak heran... :):)"

Hahahhaa aku rasa bukan dia sorang je...orang lain pun macam tu juga....(agaknya laa) hehehheee.......

Bagi yang belum berumahtangga...atau akan melangsungkan nya tidak lama lagi....tentu tak terfikir ini kan terjadi...andai situasi itu berlaku setelah beberapa bulan menjadi suami isteri....maka anda akan ingat entry ini....jadi apakah langkah2 keselamatan yang harus anda persiapkan....hehehhee

Renung2kan dan selamat beramal...
Sekian terima kasih
wieiieeeeeeeee.............


22 February 2012

Hebat la sangat...




Tiap tiap malam tdo lewat
jengok blog orang...sume hebat2
blog aku je... macam tak cukop sifat
blog org 1 hari en3 bole lebih dari 4
aku.... ! hahaha tulis je la mana yang sempat.

21 February 2012

Amboi.....kemain lagi haaaa


waahh... ! waaaah...! 
masa bercinta bukan main lagi kau ye..
hari hari nak berkepit saja
pakai baju pun nak sama kaler
hari hari nak jumpa...rindu katanya

20 February 2012

Cepat sikit...kalau ujan nnt abes laaa...

 

mereka tak kaya ...tapi kreatif....
saya pun x pernah terfikir boleh buat meja 
snooker guna kayu ngan tanah je...ngeeeh3

19 February 2012

Pocong Kini Kembali





~Sebuah filem seram yang amat menakutkan...
akan di tayang kan tidak lama lagi 
di panggung wayang yang berhampiran rumah anda....
ada sedikit sedutan dari filem baru ini....
pastikan anda adalah seorang yang berani 
untuk menontonnya....huhuhuuu~



18 February 2012

Aku layan je

 
sebuah lagu yang kompom gua sepatah haram tak paham...
tapi bila dengo gua rasa nk tegelak lak...hehhee

ntah apa la makna nya....ada sapa2 faham...?
kalau ada yang tau  tolong beritau ye...mana la tau
kot2 x elok makna nya....hehehhe
kalau x elok...gua delete la....huhuhuu




16 February 2012

Bloglist Puteri Kasih

 


Ku simpan sementara segala kisah suka dan duka, dan masalah dalam rumahtangga. Cerita hantu ku tutup dulu,Berita dan Sukan kan menyusul kemudian. Jiwang karat ku simpan rapat....Cerpen pula masih belom ada idea. Ku luangkan masa di hari ini....untuk menjadi Sahabat Bersama Puteri.

Bloglist Puteri Kasih tajuk di beri....
Siapkan saja satu entri...



Letakkan saja Banner si putri..
Kemudian tulis pula ayat macam kat bawah ni :)

SAYA NAK MENJADI SAHABAT PUTERI KASIH

Kalau nak tau lebih lagi...
Klik saja link ini... 
Tarikh Tutop 21.02.2012

Dapat tau dari MIRA.



Kisah Suami Isteri-Air Mata Penyesalan

 
 Sayu hati Awang apabila mengingatkan kembali kisah kehancuran rumahtangga nya. Usia perkahwinan yang sudah mencecah 15 tahun....di seri kan dengan 3 orang cahaya mata...namun kini dia redha,mungkin jodohnya bersama Maznah hanya setakat itu saja. 

2 tahun sebelum penceraian itu berlaku.... Maznah meminta izin untuk bekerja di sebuah restoran. Pada mulanya hasrat Maznah mahu meringan kan beban tanggungan Awang yang hanya bekerja sebagai pemandu lori. Dengan rela hati Awang membenarkan nya. Dan di sini lah bermula episod RETAK dalam rumahtangga mereka.

11 February 2012

DREAM RIDE: Stewart & Cachia Heli Shoot

 



aksi menarik dgn gaya yang mantap....

10 February 2012

Azza Nilam

Aku dapat rasakan kamu
adalah ilusi
kamu ada
tapi tidak tersentuh
tidak terjangkau
selain jarak beribu batu
aku dan kamu juga hidup
dalam dunia yang berbeza
tapi kamu tetap ada dijiwa
Kamulah nafasku
Kamulah kehidupanku hingga hujung nafasku
:Buang amarah yang menyapa:

07 February 2012

kepiluan ini

 
Percintaan ini amat memilukan,
perpisahan ini sgguh mnyakit kan,
nmun apa daya trpaksa ku telan semua kepahitan,
kepiluan ini meracun hidup ku,
kesunyian ini mguji jiwaku......
Mngapa kah aku kau dustai,
kasih suci telah kau khianati,
mnis kta hnyalah d bibir...
meranalah jiwaku...(jiwang lg)
source : zannaslittlecottage

06 February 2012

Barnstormin

 

Boleh sakit jiwa aku men game nih...ahahahahaa


Ko dudok diam2 situ


Gua tak kesah la....kalau nk tumpang gua punya rumah OK je. Hari ni gua nmpk lu dudok diam2 situ. Bila gua ilang sekejap je lu ntah kemana mana. Jangan mcm ni la...geli tau tak. Ok la gua tak pandai nak bising2...lu nak tumpang kat gua punya rumah....boleh. Tapi sekali lagi gua kasi ingat sama lu.-
-
-

04 February 2012

10 Penunggang Motocross Terpantas


Sepuluh penunggang motocross terpantas. Setakat yang di ketahui antaranya ialah James stewart,Ryan Villopoto,Ryan Dungey,Christophe Pourcel,Ken Roczen,Tony Cairoli,Trey Canard,Chad Reed,Justin Barcia dan Andrew Short

Kisah Suami Isteri-Hingga Ke Akhir Hayat

 

 Sebelum berumahtanga mereka tidak pernah bercinta. Hanya sekali pernah bersua muka. Setelah tahu si gadis itu anak siapa. 

 Si pemuda segera memberitahu pihak keluarga. Akhirnya pinangan di terima. Setelah itu tibalah masa mereka hidup berumahtangga. 

 Segala cabaran hidup di hadapi bersama. Susah senang di lalui bersama tanpa sedikit pun keluhan. Bahkan pasangan ini bersyukur dengan apa yang ada. Hidup lah pasangan ini hingga lahir lah sepuloh orang anak. Dengan sabar mereka membesarkan anak2 mereka dengan penoh kasih sayang.

03 February 2012

Patot Lapang Je

Ini cerita aku..1 february 2012. Pada hari itu suasana amat tenang sekali. Aku ke pejabat seperti biasa.

Setelah siap beberapa document yang perlu di hantar,tanpa berlengah lg...aku sebagai seorang mat despacth yang cemerlang terus melakukan kerja dengan penoh semangat kesukanan.

Motosikal ku yang berkuasa kuda 120cc berjenama Modenas segera ku start pakai kaki...x de starter picit...manual lagi...huhhuuuu (bila la nk dapat Superbike ni)

Aku terus memulakan perjalanan ku dari Subang Jaya ke Kuala Lumpur. Menyelusuri lebuh raya dengan penoh bergaya. Setibanya aku di Bandaraya Kuala Lumpur...

Keadaan agak sepi. Tidak seperti hari2 biasa. Jalan agak lengang,aku heran...kenapa ye? Jalan Raja Chulan yang biasa penuh sesak dengan kenderaan tiba2 jadi lapang.

Aku terus menuju ke jalan Sultan Ismail. Destinasi ku yang pertama. Menara Dion. Sampai saja di sana... ku lihat bank yang ada di dalam bangunan itu bertutop. suasana sunyi sepi. Mana semua orang? huh...! misteri sungguh.

Ku lihat ada seorang security sedang berehat santai. Aku pun segera bertanya.

"Aloo booosss....! mana pigi sume orang...apahal ini ari bank tada bukak..?"

"Ini ari semua orang cuti. Public holiday maaa.."

Waaaaa.......baru aku ingat 1 feb KL cuti....waaaa menci...menci...menci...macam mana aku boleh lupa bab ni. Patot la lapang je jalan....haduuuiii





Suratan Atau Kebetulan

 
Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita
Itukah suratan dalam kehidupan
Atau hanya satu kebetulan

Kita asyik membicarakan
Persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan

Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati
Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan

Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan

Tau apa tu...? Lirik lagu laa......hehehee

Interested for our works and services?
Get more of our update !