Blog Archive

Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

30 January 2012

Bicara Berpura Pura


Jika ingin pergi...maka pergi lah.
Jika ingin bersama...katakan lah.
Jika mahu berpura pura...teruskan lah
Jika musibah menimpa...harungilah.

Untuk apa memendam rasa...
Untuk apa berpura pura...
Untuk apa hidup bersama...
Untuk apa...jika hati mu sudah tiada.

Kaki melangkah tidak berlapik
Mengharapkan embun pagi membasahi wajah
mengharap seri bulan bintang yang hadir
adakalanya tidak menepati janjinya.

Mencangkung di tepi sungai...
Mengharap ikan melonjak naik...
tapi tedung yang menyebrang...
menyusur ke semak tiada penghalang.

29 January 2012

Waaan Tooo Sooom...! Ahak's

 

Jalan2 tiba2 jumpa lak game ni. Teringat aku masa kecik2 dulu hehhe. Game tu ada kat sini...game "OOoooosssoooomm....!" mcm tu lah kira2nya munyik nya. 

Cemana nak main...ahaha senang je,tunggu game loading. Dah kuar muka depan nya....klik aje la Start Tournament.

26 January 2012

500,000+ follower

Blogger cemana nk dapat banyak tu...? Seratus pun x sampai lg ni. 

500,300 followers banyak kan...huhuhuu. Tak sampai 5mnt sudah mencecah 500,329 followers huhuuu...macam meter air la,lajunya.

Mimpi

 
Sedang asyik di ayun mimpi,bertemu aku bersama puteri.....bertentang mata di tepi perigi....seperti satu cerita lama,bagai berada di zaman kesultanan melaka.

Kicau burung tidak ku dengar. Hembusan angin tidak ku rasa. Sunyinya subuh yang masih gelap gelita. Ada mata yang masih belum terlena.

James Stewart Supercross Crashes 2011 Compilation



James Stewart antara peserta Supercross yang di kenali. Tu yang pakai no 7. tapi kali ni dia banyak kali jatuh. Tapi gagah jugak tu nk sambung perlumbaan. Sukan Motocross ni perlukan stamina yang cukop,kalau tidak ....abes la. Dua kali tumbang cukop la....silap2 nak angkat moto pun x larat dh...huhuhu


25 January 2012

2011 AMA Supercross Crashes!



Supercross Crashes
Litar Supercross sememangnya mencabar
kalau setakat double jump tu memang mudah
sangat la rasanya bagi peserta2 Supercross ni

Tapi apa kata kita tengok part2 xciden nya cemana..?
boleh tahan depa ni...x patah tulang ke..? huhuhuhu

23 January 2012

Meletop letop kau



Waaahh....! meletop letop kau haaa,tu diaa haih. Dah 45mnt ni tak berenti lagi haa. Meriah sungguh laa. 

Kilau sana kilau sini. Bunga sana bunga sini.....bunga api laaa. 

Siang tak nampak pulak org jual bunga api ke mercun ke...? ke aku je  yang tak nampak. Adeeeyy....Meriah sungguh. 

Walau apa pun saya ucap kan Gong Xi FA Cai. Penat dah tengok percikan bunga api,tak brenti brenti lg nih. cukop la tuh....tido dulu lah.....Ahak's....Selamat Malaaaamm.

19 January 2012

DC Shoes Moto team going big in 2012

Last month's DC Ride Day at the DC Motocross Training Facility at Pala Raceway served as a reminder of just how deep the DC Shoe Co. Moto Team is these days, and a new edit out this week featuring footage from the event should have motocross fans everywhere looking forward to more in 2012.

Riders featured in the clip include X Games 17 double gold medalist Nate Adams, new distance jumping record holder Robbie Maddison, motocross legend Jeremy McGrath, rising groms Adam Cianciarulo, Tyler Bereman, and Carson Mumford, and nearly all of the DC Moto Team riders, including Josh Hill, Jeffery Herlings, Andre Villa, Jolene Van Vugt, Hunter Hewitt, Blake Wharton, Justin Hill, Jason Anderson, Chris Plouffe, Matt Moss, PJ Larsen, and Malcolm Stewart. The third annual event also featured a poker tournament to help raise money for Road 2 Recovery, a non-profit foundation that provides financial assistance and other support to AMA-licensed professional motocross and supercross racers in the event of career-ending injury.







source: ESPN ACTION SPORT

Baru 13 tahun...kemain lagi

 
Ini cerita dari luar negara....tapi kat negara kita pun ada.
Kecik2 lagi dh pandai.

Tahon lepas kat kampung aku ada jugak beberapa orang. Ada aku simpan gambar budak2 tu,nnt2 lah aku post gambo tu.

Casey Keast  yang baru berusia 13thn kini menambah satu lagi anugerah kepada koleksi yang semakin meningkat selepas dinamakan sebagai pemenang Anugerah Motorsikal Kecemerlangan (Motorcycle Award of Excellence) awal bulan ini pada satu majlis di Toronto.

Pelajar Gred 7 di Springvalley Middle School, penerima dalam kategori Juara-Juara Kanada bagi Belia Motocross.



Kelowna Motocross Rider ...Casey Keast (kiri) menerima Anugerah Max awal bulan ini di Toronto dari pengarah Bar Hodgson untuk pencapaian pada litar motorcross 2011 .



Houston Race Monster Energy Supercross 2011

Malam ni aku melayan YouTube motocross je. Minat dgn motocross dh lama. Di kampong aku pun kerap jugak la...hampir tiap musim buat pertandingan motocross.

Suatu ketika dulu,aku ada gak masuk bertanding....cuma tak pernah menang je....huhuhuuu. Tak berani nak terbang tinggi2 ni.....gayat.

Ahak's....jadi penonton je sampai sekarang.




17 January 2012

Jom Belalah.

Belalah adalah bahasa Banjar dalam bahasa melayunya....jalan2,merayau,ronda2....
jalan ke mana...? mana-mana je lah.

Contoh
Bahasa Banjar
anak mo nih aur BELALAH tiap patang

Bahasa Melayu
 anak ko nih asyik bejalan je tiap petang

Sekian dahulu untuk malam ini.
Kita belajar lagi di lain waktu.
Sekarang aku nak Belalah ke blog kengkawan pulak. (^__^)
Sekian trima kaseehh.

Blog page loading kurang dari 5 saat

 


Setelah beberapa jam aku mencuba,buang tu buang ini. Akhir nya aku dapat juga capai matlamat utk load blog aku dalam tempoh kurang dari 5 saat.

Berukband lembab siot....ekekkee. Errrr..tapi tak tau la kalau org lain yg bukak cemana....laju ke slow,eerr ada sapa2 yg bukak blog ni boleh bgtau tak berapa saat korang dapat....tulis kat ruangan komen ye.. :) time kaseeehh.

Page loading timer tu aku dapat kat POL5K4H4CKR3W.... aaa dia ada buat tutorial macam mana nak pasang Page Loading Timer tu. Sekian...time kaseeehh :)

15 January 2012

TRIO VISCA

TRIO VISCA tiga bersaudara di anggotai oleh WINNY, RIA & WIDYAWATI.
VISCA diambil dari singkatan zodiak Virgo, Scorpio, dan Cancer.

Nostalgia....layan lagu lama.

TRIO VISCA - Tjempaka


TRIO VISCA - Putus Diudjung Tahun

TRIO VISCA - Mari Bergembira

TRIO VISCA - Tjinta Kasihku


14 January 2012

Under Dog heheheee

 
cute and smart one
hehehheee..





A keyboard to light up your day

 

The A4Tech KD-600L's backlit keys will come in handy if you like using your computer in the dark.

12 January 2012

I'll Never Forget You

 
Eighty-Six Charlie came over
He asked me for a favor
Asked me a question
Asked me to make an exception

Eighty-Six Charlie, he came back
Said he'd been thinking it over
Said he's had a change of heart
He thinks he's made a grave mistake

But I, I'll never forget you
I'll never forget you
You make things so easy
I'll never forget you

Eighty-Six Charlie, he came back, he came back
Sat down at the table, and for the last time
Said he's finally made up his mind
He wonders if it's not too late
It's not too late because

I'll never forget you
I'll never forget you
You made me so angry
I'll never forget you






11 January 2012

Broken Pieces

Too Late This Is Not The Answer, I Need To Pack It In. I Can't Pull Your Heart Together With Just My Voice Alone. One thousand shards of glass, i came to meet you and, you cut the piece out of me. But as she ripped it all apart thats when i turned to watch you. and theres a light in you in dark i saw you turn to shadow, if you would salvage some part of you then whats new love 

02 January 2012

Kematian yang terbiar....

 
Kematian nya sudah lama,namun baru kini di ketahui. Yang tinggal hanya rangkanya saja yang masih nampak elok,tapi kelihatannya bagai suda mula merepot.  Kematiaannya tiada siapa yang ambil peduli. Apakan daya tiada siapa yang tahu.....dan kini rahsia kematiannya terbongkar.

Interested for our works and services?
Get more of our update !