Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

28 July 2011

Peminat Aku Le Tu....

 

ni cerita kat KL...tmpat yg biasa dgn 
kesesakan trafic lalu lintas.....tp yang dh biasa
mmg x de hal lah...
Soal parking x der masalah bagi mat2 despacth.
tmpat letak moto banyak.....ada yang bebayo...ada yang free.
aku mmg suka tmpat yang free je...ekekke

antara destinasi tercinta aku suda tentu la 
di bangunan berkembar tu....huh.
suka ke x suka kena singgah juga la...
dh upis kompeni aku kat situ...ekekke


ni  tempat parking terbaek ni...al maklum lah
ke sana ke mari nek muto nih...mata banyak 
masuk abok.....sini la tmpat nk cuci2 mata
kasi beresseh...! (^__^)
penat ilang badan pun segooo...ekekkee
jap2...ada burung nk lalu tu....
Apahal pulak burong ni terbang ke belakang nih...
huhuhuuu...sambung balik citer aku td..

bab kehadiran org2 majlis...dun wury
aku suda tau time bila dia datang...
tapi hari ini ada sedikit kelainan
aku sampai aje...aku nampak ada satu lai 
kertas dalam bakul.....huhuhuhuu


Akhirnya....dapat juga dia kasi kat aku...
peminat aku le tu......hehehe
mana la orang yang ampunya keje ni.
tak sempat jumpa pung....huhuu

Orang da cakap....parking aja le tempat yang bebayo tu..
bukan mahal sangat pung....bayo je.....ekekke.

"SakuraBoutique-Syawal GiveAway Contest"...

 
ni nama nya contest....kalau menang ni leh kasi 
sama mama nya......heheheee....

nak join klik aja lah kat gambat tu....

pagi2 cuci muka,cuci muka guna sabun je
kalau nak join klik gambar tu je,
kalau nak klik kat sini pun boleh juga,
jangan risau...arahan nya ada di sana...
bahase omputih di tulis nya...
kalau x paham .....Google Translate kan ada

yeeeaarrgghhh....!

macam ni ke nak tag? huhuuuuu

Nurul  dan Atien

(^______^)


27 July 2011

Hantu Serai

 
"kemana saja lah anak aku ni...dah nak maghrib ni tak balik2 lagi" sambil menjenguk ke luar pintu...makcik Jenab mencari cari kelibat anak nya si Ijal. Azan sudah berkumandang,baru nampak muka si Ijal. "ko kemana haa....tak reti-reti nak balik. di sorok dek hantu serai tau la ko nnt"  makcik Jenab membebel. geram agak nya dgn kerenah anak nya yg sorang ni. Pada malam tu tiba2 si Ijal bertanya pada mak nya. "betul ke mak cerita pasal hantu serai tu? " "cemana rupa dia?" "dia suka makan serai ke?" huh banyak tanya tu...penat aku nak buat cerita. "Betuuuulll......!" kata makcik Jenab....macam ni cerita nya.

 Dulu anak aji Jumri tu penah kena sorok. Dia selalu main petang2...pas tu nk maghrib baru dia balik,satu ari tu aji jumri tunggu anak nya ni tak balik2. Sampai ke malam tak balik2 jugak. Akhir nya aji jumri mntak bantuan ngan pendudok kampong untuk cari anak nya....tapi sayang tak jumpa. Sampai masuk hari ke tiga semua orang cuba beri bantuan mencari anak nya.....tapi semua usaha gagal.

18 July 2011

Hanto Carmen

 Kitik....kitik...kitik....gamat ja si alan manatak cangkih...hagan ma ulah rukok gulung. Hanyar imbah makan ya am...pekena rukok cangkih la nyaman....nginto pang alasan si alan padehal kada pati baduit nk nukar rukok bakutak. Sambil maitihik jam di tawing....(8.30 mlm....sumat lagik kumpum tuyul badua tuh datangan...mahaharanik ruko ko hajak...) dlm hati si alan....

 Nguuuurrr....nguuurrr....(ilon muto buruk) "nah napa jakuk....datang daaahhh..." si jalut awan si rumjik....mmg tiap malam pang balapak di rumah nya si alan nih....didek gawiyan ya am. sambil mandiran sa sambil mahabisik ruko cangkih si alan ni pang....handak manukar kada baduit...kada bagawi mapak. Kada lawas datang pulang si bandut.....yg ni tak pa la...inya kada barukuk.....datang balapak handak mandiran narai.

17 July 2011

Hantu Kangkang

 

"dua blas stangah dh ni.....jom" ujar si ujik mambawaik kawanan nya si ajid yg sasaikit ungolan...tapi kada bungol dak ah. "tangah malam dah kamana haja pang kao ni handak mambawaik ako....manggaradaw hajak,kurang gawiyan napakah...?
"urang sing nyamanan nya ai badiam di rumah" gagarunum si ajid..."kao umpatik ha ako....kita manyulohik baburak di tambak ninek umboi tuh..." sambil manggulong tapih hanyar si ujik.

 "patang tadih aku nireng banyak woo baburak manuju ka tambak tuh.." ujar si ujik. "kao taho kah tambak nya ninek umboi tuh bahantuk..." si ajid mangutanik si ujik...matan nya inya kulir jua,tp mmg ada urang bepadah jah...di tambak tu saja behantuk jah....tp..kada taho naran ka kada. "kada payah kao mawalohik ako...nih urang ba iman nih taho kah " ungah si ujik. "ceh...! tahi palat mok...ba  iman kunon,ka surau gan kada suah...ba iman lakon nyak" takulibik muha si ajid sambil mamurok salawar brand Levis nya yang di tatak hinggan lintuhot

Interested for our works and services?
Get more of our update !